IBN
  



  














    
  


  
Închide
Lista publicaţiilor în perioada: 2023-2023, - 31
Revista:

2023 - 31

Some Problems and Useful Approaches for Russian Translation of Gastronomic Texts
Lozan Dmitrii
Moldova State University
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dimensiunea semantico-pragmatică a textelor din domeniul industriei alimentare
Cerepanova Mariana
Universitatea Tehnică a Moldovei
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Provocări terminologice în domeniul gastronomiei: perspectiva ghidului-interpret
Duca Valeria
Universitatea de Stat din Moldova
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Expresii frazeologice românești cu termeni gastronomici
Druţă Inga Gheorghe
Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, USM
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aforismele și expresiile latine: dimensiunea gastronomică
Mincu Eugenia Anton, Macovei Dorina
Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, USM
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Etichetele vinurilor între universalism și diferențe interculturale
Chira Oxana , Muntean Nicolina
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pelerinajele istorice din Evul Mediu până în prezent: o cultură a mâncării și a supraviețuirii
Bodean-Vozian Olesea
Universitatea de Stat din Moldova
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Contextualised translation of food-idioms from English into Romanian: a case study
Sitnic Ina
Moldova State University
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
An analytical approach to food products advertising in English and Romanian languages
Corcodel Svetlana
Moldova State University
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Restaurant Menu: Linguistic Overview and Challenges in Translation
Stoyanova Inga
Free International University of Moldova
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The Evolution of Cuisine Terminology across Cultures
Cazacu Parascovia , Şaganean Gabriela Constantin
Moldova State University
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinamica diminutivelor normative și a celor potențiale cu funcții și conotații stilistice în limbile română și franceză
Manoli Ion
Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La spécificité de la traduction du texte agro-alimentaire
Grădinaru Angela
Université d’Etat de Moldavie
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pas et repas: parcours littéraires de la nourriture entre stéréotypes et appartenance identitaire
De Luca Ylenia
Università degli Studi di Bari Aldo Moro
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Manger ou ne pas manger ? Analyse sémiopragmatique et communication interculturelle de quelques interdits culinaires chez les Bassa et les Beti du Cameroun
Onguene Essono Louis Martin , Ngo Biumla Catherine
Universite de Yaounde I
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Efectele pragmatice și interculturale ale funcționării termenilor din domeniul gastronomiei în textul literar (în romanul lui Michel Houellbecq „Sérotonine” și în traducerea în limba română)
Zbanţ Ludmila
Universitatea de Stat din Moldova
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Valenţe etnoculturale în limbajul crengian: gastronomie
Botnari Liliana Leonid
Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, USM
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lingvistică culinară într-un text din secolul XIX-Higiena, administrația casnică coprinḍend orticultura și avicultura precum și bucătăria practică și modernă lucrate conform necesității simțite în menaj de Anna Căpitan Constantinescu
Drugă Luminiţa
Universitatea „Vasile Alecsandri”, Bacău
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Traducerea literară și gastronomia mexicană: câteva rețete
Petrescu Olivia Narcisa
Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Imaginar gastronomic în „Leagănul respirației” de Herta Müller
Usatâi Ludmila
Universitatea de Stat din Moldova
Gastronomia în textul (non)literar – o abordare interculturală",
2023. Chişinău. ISBN 978-9975-62-591-3.
Disponibil online 18 December, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

1-20 of 31