IBN
  



  














    
  


  
Închide
Lista publicaţiilor: Morari Boris Gheorghe - 41

2023 - 3

Studiul substanţelor biologic active în vinurile albe şi roşii seci obţinute din soiuri de struguri autohtone şi de selecţie nouă în Republica Moldova
Scorbanova Elena Alexandru, Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Degteari Natalia Fiodor, Rînda Parascovia Dionis, Morari Boris Gheorghe, Efremov Egor
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 1(89) / 2023 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 9 January, 2024
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potențialul tehnologic al soiului de struguri Codrinschi pentru producerea vinurilor roze seci
Taran Nicolae Gheorghe, Morari Boris Gheorghe, Glavan Pavel Ion, Sandu Vasile Alexadru
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(90) / 2023 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 9 January, 2024
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Otimizing the composition of the blends for white sparkling wines obtained from grapes of new selection and local varieties
Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Nemţeanu Silvia , Covalciuc Olga, Morari Boris Gheorghe
Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
Виноградарство и виноделие
Nr. 2 / 2023 / ISSN 0372-5847
Disponibil online 8 January, 2024
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2022 - 5

Studiul potențialului tehnologic al soiurilor de struguri de selecție nouă în contextul schimbărilor climatice în Republica Moldova
Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Morari Boris Gheorghe, Nemţeanu Silvia
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 1(87) / 2022 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 23 December, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Study of the evolution of polyphenolic content and antioxidant activity of local grape varieties at different maturation periods
Vicol Crina, Morari Boris Gheorghe, Taran Nicolae Gheorghe, Duka Gh.
1 Institute of Chemistry,
2 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
Ecological and environmental chemistry
Ediția 7, Vol.1. 2022. Chisinau. Centrul Editorial-Poligrafic al USM. 162-162.
Disponibil online 16 March, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EEC-D-PS40_Study of the evolution of polyphenolic content and antioxidant activity of local grape varieties at different maturation periods
Vicol Crina, Morari Boris Gheorghe, Taran Nicolae Gheorghe, Duka Gh.
1 Institute of Chemistry,
2 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
Ecological and environmental chemistry
Ediția 7, Vol.1. 2022. Chisinau. Centrul Editorial-Poligrafic al USM. 0-0.
Disponibil online 18 March, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potențialul oenologic al soiurilor de struguri autohtone și de selecție nouă
Taran Nicolae Gheorghe, Morari Boris Gheorghe, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Ponomariova Irina Nicolae, Nemţeanu Silvia , Găină Boris Serghei, Vicol (Şmigon) Crina Vasile
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Academia de Ştiinţe a Moldovei,
3 Institutul de Chimie
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Nr. 4(67) / 2022 / ISSN 1857-0461 / ISSNe 2587-3687
Disponibil online 6 March, 2023
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Studiul influenței factorilor climatici asupra calității vinurilor albe seci obținute din soiuri de struguri de selecție nouă
Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Scorbanova Elena Alexandru, Morari Boris Gheorghe, Nemţeanu Silvia
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(88) / 2022 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 23 December, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2021 - 6

Compoziţa fizico-chimică a vinurilor albe seci obţinute din soiuri de struguri asanate de selecţie nouă
Taran Nicolae Gheorghe, Ponomariova Irina Nicolae, Scorbanova Elena Alexandru, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Morari Boris Gheorghe, Nemţeanu Silvia , Rusu Serghei Gheorghe, Golenco Lidia Fiodor
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 26 November, 2021
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Screeningul levurilor autohtone și active uscate la fermentarea alcoolică pentru obţinerea vinurilor albe seci
Taran Nicolae Gheorghe, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Morari Boris Gheorghe, Rudoi Alexandru , Glavan Pavel Ion, Sandu Vasile Alexadru
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 26 November, 2021
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Influența diferitor procedee tehnologice asupra conținutului substanțelor biologic active la producerea vinului roșu sec din soiul Cabernet Sauvignon
Taran Nicolae Gheorghe, Morari Boris Gheorghe, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Nr. 1(60) / 2021 / ISSN 1857-0461 / ISSNe 2587-3687
Disponibil online 7 June, 2021
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Изучение влияния процесса ферментации-мацерации на содержание биологически активных веществ в красных винах
Таран Николай, Морарь Борис, Солдатенко Ольга
Научно-исследовательский институт садоводства и пищевых технологий
Виноградарство и виноделие
Vol. 50. 2021. Ялта. ФГБУН «ВННИИВиВ «Магарач» РАН». 74-77.
Disponibil online 17 June, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Red wine and food pairing that brings beneficial effects on the health from a scientific point of view
Taran Nicolae Gheorghe, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Morari Boris Gheorghe, Iurtsuc A. , Trotschii I.
1 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology,
2 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca,
3 Minsk Grape Wines Factory
Наука, питание и здоровье
Partea 2. 2021. Минск, Республика Беларусь. Издательский дом «Беларуская навука». 231-237.
Disponibil online 11 February, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Изучение влияния процесса ферментации-мацерации на содержание биологически активных веществ в красных винах
Таран Николай, Морарь Борис, Солдатенко Ольга
Научно-исследовательский институт садоводства и пищевых технологий
Виноградарство и виноделие «Магарач»
Nr. 1 / 2021 / ISSN 2312-3680
Disponibil online 27 September, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2020 - 1

The Influence of Climate Change on the Physico-Chemical Indices and Quality of Raw Material Wines for White Sparkling Wines Production from the Central Area of the Republic of Moldova
Taran Nicolae Gheorghe, Soldatenco Eugenia Vasile, Morari Boris Gheorghe, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir
1 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology,
2 Comrat State University
Uluslararası Tarım Kongresi
Ediția 3. 2020. Hammamet. 47-47.
Disponibil online 4 January, 2024
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018 - 3

Influența regimurilor tehnologice de fermentare-macerare asupra indicilor de spumare a vinurilor materie primă roșii
Morari Boris Gheorghe
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Tezele celei de-a
Ediția 71, T. 2018. Chişinău. Universitatea Agrară. 20-21.
Disponibil online 19 January, 2022
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noi procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci cu conținut avansat de substanțe biologic active
Taran Nicolae Gheorghe, Soldatenco Eugenia Vasile, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Bostan Victor , Chiosa Nicolae , Morari Boris Gheorghe, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana Semion, Cichir Liudmila
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 47. 2018. Chișinău, Republica Moldova. Universitatea Agrară de Stat din Moldova. 281-284.
Disponibil online 21 November, 2019
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Technology development for production of red dry wines with advanced content of biological active compounds
Taran Nicolae Gheorghe, Soldatenco Eugenia Vasile, Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Bostan Victor , Chiosa Nicolae , Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana Semion, Morari Boris Gheorghe, Cichir Liudmila
1 Technical University of Moldova,
2 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology,
3 Purcari Winery
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. 193-197.
Disponibil online 4 July, 2019
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2017 - 2

Determinarea influenței tulpinilor de levuri asupra stării igienice a vinurilor albe seci
Soldatenco (Grigorean) Olga Vladimir, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana Semion, Morari Boris Gheorghe, Rudoi Alexandru
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 5-6(71-72) / 2017 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 22 August, 2019
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Influența tratărilor tehnologice asupra potențialului de spumare a vinurilor materie primă destinate producerii vinurilor spumante
Soldatenco Eugenia Vasile, Morari Boris Gheorghe, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana Semion
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Ştiinţă, educaţie, cultură
Vol.2. 2017. Comrat. Universitatea de Stat din Comrat. 115-117.
Disponibil online 21 February, 2019
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

1-20 of 41