IBN
Închide
Morari Boris
Cuvinte-cheie (72): phenolic substances (4), foaming properties (4), Red sparkling wine (2)
Brevete
Dinamica numărului de publicaţii pe ani
Dinamica articolelor pe ani
Distribuirea numărului de pagini publicate pe categorii de reviste și ani
Distribuirea articolelor pe domenii şi ani
Colaborarea autorului
Dinamica descărcărilor pe ani
ORCiD

Articole în reviste din RM - 4. Publicaţii la conferinţe din RM - 17.
XLS PDF DOC
SM ISO690:2012

2021 - 1

Influența diferitor procedee tehnologice asupra conținutului substanțelor biologic active la producerea vinului roșu sec din soiul Cabernet Sauvignon
Taran Nicolae, Morari Boris, Soldatenco Olga
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Nr. 1(60) / 2021 / ISSN 1857-0461
Disponibil online 7 June, 2021. Descarcări-1. Vizualizări-26
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018 - 2

Noi procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci cu conținut avansat de substanțe biologic active
Taran Nicolae, Soldatenco Eugenia, Soldatenco Olga, Bostan Victor, Chiosa Nicolae, Morari Boris, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Cichir Liudmila
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelorSimpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”
Vol. 47. 2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-64-296-5.
Disponibil online 21 November, 2019. Descarcări-3. Vizualizări-267
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Technology development for production of red dry wines with advanced content of biological active compounds
Taran Nicolae1, Soldatenco Eugenia2, Soldatenco Olga2, Bostan Victor3, Chiosa Nicolae3, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana3, Morari Boris2, Cichir Liudmila3
1 Technical University of Moldova,
2 Research Institute for Horticulture and Alimentary Technologies,
3 ÎM Vinăria Purcari S.R.L. Ştefan Vodă
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 4 July, 2019. Descarcări-1. Vizualizări-308
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2017 - 2

Determinarea influenței tulpinilor de levuri asupra stării igienice a vinurilor albe seci
Soldatenco Olga, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Morari Boris, Rudoi Alexandru
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 5-6(71-72) / 2017 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 22 August, 2019. Descarcări-2. Vizualizări-288
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Influența tratărilor tehnologice asupra potențialului de spumare a vinurilor materie primă destinate producerii vinurilor spumante
Soldatenco Eugenia, Morari Boris, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Ştiinţă, educaţie, cultură
Vol.1. 2017. Комрат. ISBN 978-9975-83-040-9.
Disponibil online 21 February, 2019. Descarcări-3. Vizualizări-284
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016 - 3

Influence of thermal regimes during fermentation-maceration process on foaming properties of wine materials for red sparkling wine production
Morari Boris
Research Institute for Horticulture and Alimentary Technologies
Modern Technologies in the Food Industry
2016. Chisinau, Republic of Moldova. .
Disponibil online 26 July, 2019. Descarcări-1. Vizualizări-232
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Required characteristics for yeast strains for the production of natural white table wines and sparkling wines with high hygienic properties
Soldatenco Olga, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Morari Boris, Barsova Oxana
Research Institute for Horticulture and Alimentary Technologies
Microbial Biotechnology
Ediția 3. 2016. Chișinău, Republica Moldova. .
Disponibil online 14 March, 2019. Descarcări-0. Vizualizări-358
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Влияния различных рас дрожжей на физико-химические показатели и стабильность белых сухих вин к различным видам помутнений
Таран Николай, Солдатенко Е., Солдатенко Ольга, Адажук Виктория, Столейкова С., Morari Boris, Barsova Oxana, Христева Оксана
Научно-исследовательский институт садоводства и пищевых технологий
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice
2016. Cahul, Republica Moldova. ISBN 978-9975-88-012-1.
Disponibil online 23 March, 2021. Descarcări-0. Vizualizări-30
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2015 - 4

Aprecierea influenței tratărilor tehnologice asupra potențialului de spumare a vinurilor materie primă roșii
Morari Boris
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelorSimpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”
Vol. 42 (2). 2015. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-64-273-6..
Disponibil online 27 March, 2019. Descarcări-1. Vizualizări-233
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potențiallul de spumare a vinurilor materie primă albe obținute din soiurile de selecție nouă a Ișphta.
Soldatenco Eugenia, Taran Nicolae, Adajuc Victoria, Soldatenco Olga, Morari Boris, Barsova Oxana, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Glavan Pavel, Taran Marina
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelorSimpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”
Vol. 42 (2). 2015. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-64-273-6..
Disponibil online 27 March, 2019. Descarcări-0. Vizualizări-301
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Studiul proprietăților tehnologice a tulpinilor de levuri din colecția națională de microorganisme pentru industria vinicolă
Taran Nicolae, Soldatenco Eugenia, Soldatenco Olga, Barsova Oxana, Taran Marina, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Morari Boris, Glavan Pavel, Adajuc Victoria
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelorSimpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”
Vol. 42 (2). 2015. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-64-273-6..
Disponibil online 26 March, 2019. Descarcări-0. Vizualizări-316
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vinuri spumante albe de calitate din soiuri de selecţie nouă
Taran Nicolae, Soldatenco Eugenia, Soldatenco Olga, Adajuc Victoria, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Morari Boris, Barsova Oxana
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 4(58) / 2015 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 16 April, 2020. Descarcări-0. Vizualizări-205
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2014 - 5

Aprecierea influenţei diferitor tulpini de levuri asupra indicilor fizico-chimici şi de calitate ai vinurilor spumante roşii
Morari Boris
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Nr. 2(50) / 2014 / ISSN 1857-3142
Disponibil online 3 April, 2020. Descarcări-4. Vizualizări-264
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Characterization of saccharomyces cerevisiae strains from Puhoi vineyard at the laboratory scale
Soldatenco Olga, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Morari Boris, Taran Marina
Research Institute for Horticulture and Alimentary Technologies
Modern Technologies in the Food Industry
2014. Chisinau, Republic of Moldova. .
Disponibil online 1 April, 2020. Descarcări-0. Vizualizări-219
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Foaming proprieties – important factor at establishing blending partners for red sparkling wines production.
Morari Boris, Soldatenco Eugenia, Taran Nicolae, Soldatenco Olga, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Ţîbrigan Alina
Research Institute for Horticulture and Alimentary Technologies
Modern Technologies in the Food Industry
2014. Chisinau, Republic of Moldova. .
Disponibil online 1 April, 2020. Descarcări-0. Vizualizări-206
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Improving content of phenolic substances in red sparkling wines based on the use of different yeasts strains
Taran Nicolae, Soldatenco Eugenia, Morari Boris
Research Institute for Horticulture and Alimentary Technologies
Microbial Biotechnology
Ediția 2. 2014. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-4432-8-9.
Disponibil online 27 May, 2019. Descarcări-0. Vizualizări-177
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The antocyanines content in pink sparkling wines obtained with using of various yeasts species
Taran Nicolae, Soldatenco Eugenia, Soldatenco Olga, Barsova Oxana, Morari Boris, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana
Research Institute for Horticulture and Alimentary Technologies
Microbial Biotechnology
Ediția 2. 2014. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-4432-8-9.
Disponibil online 27 May, 2019. Descarcări-0. Vizualizări-212
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2013 - 1

Influenţa duratei procesului de dealcoolizare asupra indicilor fizico-chimici a vinurilor albe seci
Taran Nicolae, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Adajuc Victoria, Soldatenco Olga, Morari Boris, Taran Marina
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 36 (1). 2013. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-64-248-4.
Disponibil online 13 June, 2019. Descarcări-2. Vizualizări-231
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012 - 1

Influence of technological treatments on phenolic complex and colors indices in raw red wines
Taran Nicolae, Soldatenco Eugenia, Morari Boris, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana, Soldatenco Olga
Research Institute for Horticulture and Alimentary Technologies
Modern Technologies in the Food Industry
Volume II. 2012. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 5 October, 2020. Descarcări-0. Vizualizări-78
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011 - 2

Influenţa suşeii de levuri asupra conţinutului moderat de substanţe fenolice
Morari Boris
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Biotehnologia microbiologică – domeniu scientointensiv al ştiinţei contemporane
2011. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-106-78-8.
Disponibil online 24 September, 2019. Descarcări-0. Vizualizări-158
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 - 20 of 21