Compoziţa fizico-chimică a vinurilor albe seci obţinute din soiuri de struguri asanate de selecţie nouă
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
468 25
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-27 14:12
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.221:663.251:634.8 (1)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
Viticultură. Viță de vie. Vii (624)
SM ISO690:2012
TARAN, Nicolae, PONOMARIOVA, Irina, SCORBANOVA, Elena, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, MORARI, Boris, NEMŢEANU, Silvia, RUSU, Serghei, GOLENCO, Lidia. Compoziţa fizico-chimică a vinurilor albe seci obţinute din soiuri de struguri asanate de selecţie nouă. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 2(86), pp. 34-38. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.07
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142

Compoziţa fizico-chimică a vinurilor albe seci obţinute din soiuri de struguri asanate de selecţie nouă

DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.07
CZU: 663.221:663.251:634.8

Pag. 34-38

Taran Nicolae, Ponomariova Irina, Scorbanova Elena, Soldatenco (Grigorean) Olga, Morari Boris, Nemţeanu Silvia, Rusu Serghei, Golenco Lidia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 26 noiembrie 2021


Rezumat

În această lucrare a fost studiat potenţialul soiurilor de struguri asanate de selecţie nouă, în vederea elaborării unor tehnologii optimale pentru producerea vinurilor albe de calitate înaltă. A fost cercetată compoziția fizico-chimică a vinurilor albe seci, produse în cadrul IȘPHTA, obținute prin diferite scheme tehnologice din diferite soiuri de struguri asanate de selecție nouă. Vinurile studiate au fost de asemenea apreciate organoleptic. În urma cercetărilor au fost date recomandări în vederea perfecționării tehnologiilor de producere a vinurilor albe seci de calitate înaltă obținute din soiuri de selecție nouă.

This work presents the results of the study of the potential of new selection grapes in order to develop optimal technologies for the production of high quality white wines. The physico-chemical composition of dry white wines, produced within IŞPHTA, obtained through different technological schemes from different varieties of new selection grapes was researched. The studied wines were also appreciated organoleptically. As a result of the research, recommendations were given in order to improve the technologies for the production of high quality dry white wines obtained from new selection varieties

Cuvinte-cheie
vinuri albe, struguri asanați, soiuri de selecție nouă,

White wines, sanitized grapes, new selection varieties