Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
468 25 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-27 14:12 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.221:663.251:634.8 (1) |
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442) |
Viticultură. Viță de vie. Vii (624) |
SM ISO690:2012 TARAN, Nicolae, PONOMARIOVA, Irina, SCORBANOVA, Elena, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, MORARI, Boris, NEMŢEANU, Silvia, RUSU, Serghei, GOLENCO, Lidia. Compoziţa fizico-chimică a vinurilor albe seci obţinute din soiuri de struguri asanate de selecţie nouă. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 2(86), pp. 34-38. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.07 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | |||||||
Numărul 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142 | |||||||
|
|||||||
DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.07 | |||||||
CZU: 663.221:663.251:634.8 | |||||||
Pag. 34-38 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
În această lucrare a fost studiat potenţialul soiurilor de struguri asanate de selecţie nouă, în vederea elaborării unor tehnologii optimale pentru producerea vinurilor albe de calitate înaltă. A fost cercetată compoziția fizico-chimică a vinurilor albe seci, produse în cadrul IȘPHTA, obținute prin diferite scheme tehnologice din diferite soiuri de struguri asanate de selecție nouă. Vinurile studiate au fost de asemenea apreciate organoleptic. În urma cercetărilor au fost date recomandări în vederea perfecționării tehnologiilor de producere a vinurilor albe seci de calitate înaltă obținute din soiuri de selecție nouă. |
|||||||
Cuvinte-cheie vinuri albe, struguri asanați, soiuri de selecție nouă, White wines, sanitized grapes, new selection varieties |
|||||||
|