Studiul substanţelor biologic active în vinurile albe şi roşii seci obţinute din soiuri de struguri autohtone şi de selecţie nouă în Republica Moldova
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
127 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-17 15:58
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222:547.543.544.5(478.9) (3)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (444)
Chimie organică (484)
SM ISO690:2012
SCORBANOVA, Elena, TARAN, Nicolae, PONOMARIOVA, Irina, DEGTEARI, Natalia, RÎNDA, Parascovia, MORARI, Boris, EFREMOV, Egor. Studiul substanţelor biologic active în vinurile albe şi roşii seci obţinute din soiuri de struguri autohtone şi de selecţie nouă în Republica Moldova. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2023, nr. 1(89), pp. 52-57. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.23.89.07
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 1(89) / 2023 / ISSN 1857-3142

Studiul substanţelor biologic active în vinurile albe şi roşii seci obţinute din soiuri de struguri autohtone şi de selecţie nouă în Republica Moldova

DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.23.89.07
CZU: 663.222:547.543.544.5(478.9)

Pag. 52-57

Scorbanova Elena, Taran Nicolae, Ponomariova Irina, Degteari Natalia, Rînda Parascovia, Morari Boris, Efremov Egor
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 9 ianuarie 2024


Rezumat

The study of biologically active substances in dry white and red wines obtained from autochthonous and newly selected grape varieties: Copceac, Feteasca neagra, Negru de Causeni, and Сodrinschi, Floricica, Riton, Viorica, Legenda, was carried out in 2021 and 2022. The quantities of these compounds, characteristic for each variety, were determined.

A fost efectuat studiul substanţelor biologic active în vinurile albe şi roşii seci obţinute din soiuri de struguri autohtone şi de selecţie nouă: Copceac, Fetească neagră, Negru de Căușeni și, respectiv, Сodrinschi, Floricica, Riton, Viorica, Legenda (a.r. 2021–2022). Au fost stabilite cantitățile acestor compuși, caracteristice pentru fiecare soi.

Cuvinte-cheie
biologically active substances, white and red dry wine, newly selected grape varieties, local grape varieties, chromatography analyses,

substanţe biologic active, vin alb sec, vin roșu sec, soiuri de struguri de selecție nouă, soiuri de struguri autohtone, analiză cromatografică