Influența tratărilor tehnologice asupra potențialului de spumare a vinurilor materie primă destinate producerii vinurilor spumante
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
624 6
Ultima descărcare din IBN:
2022-02-22 21:35
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.251 (8)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443)
SM ISO690:2012
SOLDATENCO, Eugenia, MORARI, Boris, STOLEICOVA (VASIUCOVICI), Svetlana. Influența tratărilor tehnologice asupra potențialului de spumare a vinurilor materie primă destinate producerii vinurilor spumante. In: Ştiinţă, educaţie, cultură, 10 februarie 2017, Comrat. Comrat: Universitatea de Stat din Comrat, 2017, Vol.2, pp. 115-117. ISBN 978-9975-83-040-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţă, educaţie, cultură
Vol.2, 2017
Conferința "Ştiinţă, educaţie, cultură"
Comrat, Moldova, 10 februarie 2017

Influența tratărilor tehnologice asupra potențialului de spumare a vinurilor materie primă destinate producerii vinurilor spumante

CZU: 663.251

Pag. 115-117

Soldatenco Eugenia, Morari Boris, Stoleicova (Vasiucovici) Svetlana
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 21 februarie 2019


Rezumat

An important process at the production of sparkling wines are technological treating with adjuvant materials, which are administered in order to facilitate clarification and stabilization of wine. Today there is a complex of adjuvant materials that are used in the wine industry, distinguished by their nature and specific properties. Most macromolecular compounds adsorbed on their surface or facilitate formation of conglomeration, what it brings to their sedimentation and therefore the wine is clarified quickly, and protected from disturbances. But many influential studies on different technological treatments of raw material wines for sparkling wines production with adjuvant materials were intended in studying change of certain physicochemical parameters without determining their role on foaming properties.

Cuvinte-cheie
sparkling wines, adjuvant materials, foaming properties, raw materials wines