IBN
Close

51Publicaţii

515Descărcări

26056Vizualizări

Macari Artur
Brevete
Dinamica numărului de publicaţii pe ani
Dinamica articolelor pe ani
Distribuirea numărului de pagini publicate pe categorii de reviste și ani
Distribuirea articolelor pe domenii şi ani
Colaborarea autorului
Dinamica descărcărilor pe ani
Proiecte(2)
ORCiD
Google Scholar ID
Scopus Author ID

Teze/Rezumate în culegeri - 10.
XLS PDF DOC
SM ISO690:2012
DOC
ISO 690:2012Clasificate
  • 1. Cărţi publicate în RM
  • 1.2.Contribuții în monografii - 3
  • 2. Cărţi publicate peste hotare
  • 2.2.Contribuții în monografii - 2
  • 2.3.Contribuții în monografii indexate in Scopus - 0
  • 3. Articole în reviste din RM
  • 3.1. Articole în reviste științifice din RM (perioada în care au avut categorie de clasificare + 2 numere până la aprobarea statutului de publicație științifică)
  • 3.1.2.Articole în reviste de cat. B+ - 6
  • 3.1.3.Articole în reviste de cat. B - 3
  • 3.1.4.Articole în reviste de cat. C - 4
  • 3.1.5.Articole în reviste științifice din RM (până în 2009) - 1
  • 3.2.Articole în alte reviste din RM - 2
  • 4. Articole în reviste de peste hotare
  • 4.1.Articole în reviste din WoS - 2
  • 4.2.Articole în reviste din Scopus - 2
  • 5. Publicaţii la manifestări din RM
  • 5.1.Publicații la manifestări științifice din RM (incluse în Registrele manifestărilor științifice aprobate de către ANACEC) - 5
  • 5.2.Teze / rezumate în culegerile manifestărilor din RM (incluse în Registrele manifestărilor științifice aprobate de către ANACEC) - 2
  • 5.3.Publicații la alte manifestări din RM - 13
  • 5.4.Teze / rezumate în culegerile de la alte manifestări din RM - 4
  • 6. Publicații la manifestări științifice de peste hotare
  • 6.3.Alte publicații la manifestări științifice de peste hotare - 4

2022 - 8

Antimicrobial effect of basil, thyme and tarragon against S. Abony
Cojocari Daniela , Macari Artur , Sandulachi Elisaveta
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2022. Chișinău, Republica Moldova. ISBN (pdf) 978-9975-45-851-1 (PDF).
Disponibil online 24 January, 2023. Descarcări-0. Vizualizări-263
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chemical characterization of alginate-encapsulated plant extracts
Popescu Liliana1 , Soran Maria-Loredana2 , Lung Ildiko2 , Opriș Ocsana-Ileana2 , Kacso Irina E.2 , Ciorita Alexandra2 , Ghendov-Moşanu Aliona1 , Macari Artur1 , Barbaroș Maria-Marcela1 , Sturza Rodica1
1 Technical University of Moldova,
2 National Institute for Research and Development of Isotopic and Molecular Technologies, Cluj-Napoca
Modern Technologies in the Food Industry
2022. Chișinău, Republica Moldova. ISBN (pdf) 978-9975-45-851-1 (PDF).
Disponibil online 25 January, 2023. Descarcări-4. Vizualizări-302
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Colour-the marker maturity fruite of sea buckthorn berries
Dianu Irina , Macari Artur , Netreba Natalia , Baerle Alexei , Boeştean Olga , Sandu Iuliana
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2022. Chișinău, Republica Moldova. ISBN (pdf) 978-9975-45-851-1 (PDF).
Disponibil online 25 January, 2023. Descarcări-9. Vizualizări-408
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cum de evitat destabilizarea mucopolizaharidelor din tortă de semințe de in (Linum usitatissimum)?
Baerle Alexei , Sandu Iuliana , Macari Artur
Universitatea Tehnică a Moldovei
The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83
2022. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-6-7.
Disponibil online 9 March, 2022. Descarcări-4. Vizualizări-326
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evoluția conținutului acizilor organici în timpul maturizării cătinii albe (Hippophae rhamnoides)
Boeştean Olga , Netreba Natalia , Macari Artur , Gurev Angela , Dianu Irina
Universitatea Tehnică a Moldovei
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.9, Partea 1. 2022. Cahul, Republica Moldova. .
Disponibil online 25 October, 2022. Descarcări-12. Vizualizări-388
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Food packing – problems and perspectives
Subotin Iurie , Macari Artur , Drutsa R
Technical University of Moldova
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.9, Partea 1. 2022. Cahul, Republica Moldova. .
Disponibil online 24 October, 2022. Descarcări-10. Vizualizări-570
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
How to avoid destabilization of mucus-forming polysaccharides from Linum usitatissimum seed cake?
Baerle Alexei , Sandu Iuliana , Macari Artur
Technical University of Moldova
The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83
2022. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-6-7.
Disponibil online 9 March, 2022. Descarcări-3. Vizualizări-273
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Species diversity of the microbiota of sea buckthorn berries
Netreba Natalia , Sandu Iuliana , Macari Artur , Boeştean Olga , Baerle Alexei , Dianu Irina
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2022. Chișinău, Republica Moldova. ISBN (pdf) 978-9975-45-851-1 (PDF).
Disponibil online 24 January, 2023. Descarcări-7. Vizualizări-349
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2021 - 6

Chalchonic profile of yellow food powder-form pigment, obtained from safflower petals
Savcenco Alexandra1 , Baerle Alexei1 , Tatarov Pavel1 , Macari Artur1 , Dumitrița Rugina2 , Floricuța Ranga2
1 Technical University of Moldova,
2 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca
Euro-Aliment
Ediția 10. 2021. Galati. ISBN 1843-5114.
Disponibil online 21 February, 2022. Descarcări-8. Vizualizări-415
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Influence of carotenoid content in sea buckthorn powder on Bacillus subtilis inhibitation
Turculeț Nadejda1 , Ghendov-Moşanu Aliona1 , Sturza Rodica1 , Macari Artur1 , Balan Greta2 , Cojocari Daniela2
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy
Euro-Aliment
Ediția 10. 2021. Galati. ISBN 1843-5114.
Disponibil online 21 February, 2022. Descarcări-3. Vizualizări-718
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Influence of preservation procedures on bioactive compounds in sea buckthorn
Turculeț Nadejda1 , Ghendov-Moşanu Aliona1 , Sturza Rodica1 , Macari Artur1 , Scutaru Iury1 , Popa Sergiu2
1 Technical University of Moldova,
2 State Agrarian University of Moldova
Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes
2021. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-2-9.
Disponibil online 19 October, 2021. Descarcări-11. Vizualizări-603
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prospects for using sea buckthorn berries for healthy food production
Sandu Iuliana , Macari Artur , Netreba Natalia , Boeştean Olga , Sandulachi Elisaveta , Dianu Irina
Technical University of Moldova
Euro-Aliment
Ediția 10. 2021. Galati. ISBN 1843-5114.
Disponibil online 21 February, 2022. Descarcări-15. Vizualizări-419
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Three-step strategy for obtaining of biologicaly active substances and functional biopolymers from oilseed pomaces
Baerle Alexei , Sandu Iuliana , Macari Artur , Radu Oxana
Technical University of Moldova
Constructive Design and Technological Optimization in Machine Building Field
Ediția 16. 2021. Bacău, Romania. ISSN 2457 - 3388.
Disponibil online 28 May, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-17
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Valorisation of walnut septum polyphenols
Sandu Iuliana , Baerle Alexei , Tatarov Pavel , Scutaru Iury , Macari Artur
Technical University of Moldova
Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes
2021. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-2-9.
Disponibil online 18 October, 2021. Descarcări-4. Vizualizări-465
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2020 - 1

Analiza metodelor de determinare a nitraţilor şi nitriţilor
Subotin Iurie , Macari Artur , Radu Oxana
Universitatea Tehnică a Moldovei
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice
2020. Cahul, Republica Moldova. ISBN 978-9975-88-074-9.
Disponibil online 28 April, 2024. Descarcări-4. Vizualizări-88
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018 - 6

Authentification of some local raw materials with high biologycal value
Cușmenco Tatiana , Macari Artur , Subotin Iurie
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 3 July, 2019. Descarcări-6. Vizualizări-705
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Parametrii de calitate a şroturilor din seminţe oleaginoase utilizaţi în produsele de carne
Grumeza-Clefos Irina , Macari Artur , Gudima Angela , Coev Ghenadii
Universitatea Tehnică a Moldovei
Agronomie şi agroecologie
Vol.52(1). 2018. Chişinău. ISBN 978-.
Disponibil online 5 December, 2019. Descarcări-10. Vizualizări-768
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quality indicators of semi-products from meat with vegetable components
Grumeza-Clefos Irina1 , Macari Artur1 , Gudima Angela1 , Mardar Maryna2 , Coev Ghenadii3 , Voitco Elena3
1 Technical University of Moldova,
2 National University of Food Technologies, Kyiv,
3 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 15 July, 2019. Descarcări-14. Vizualizări-682
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sausages for children’s nutrition: influence of low content of fats on organoleptic characteristics
Macari Artur , Lungu Lidia , Carabajac E.
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 4 July, 2019. Descarcări-2. Vizualizări-660
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spelt crisp bread - health food products
Mardar Maryna1 , Znachek Rafaela1 , Zhygunov D.2 , Macari Artur3 , Ustenko I.2
1 National University of Food Technologies, Kyiv,
2 Odessa National Academy of Food Technologies,
3 Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 4 July, 2019. Descarcări-8. Vizualizări-809
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The influence of walnut oil moisture on quality
Sandulachi Elisaveta , Sandu Iuliana , Netreba Natalia , Macari Artur
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 4 July, 2019. Descarcări-14. Vizualizări-861
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016 - 4

Evaluation of quality indicators of walnut oil and oilcake
Sandulachi Elisaveta , Macari Artur , Reşitca Vladislav , Scripcari Ion
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2016. Chisinau, Republic of Moldova. .
Disponibil online 26 July, 2019. Descarcări-13. Vizualizări-654
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Influence of smartfresh treatment on the storage of “Braeburn” apples
Gurmeza Irina , Cumpanici Andrei , Macari Artur
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2016. Chisinau, Republic of Moldova. .
Disponibil online 26 July, 2019. Descarcări-6. Vizualizări-682
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Raw-dried salami: influence of initial composition for acceleration of drying
Macari Artur1 , Ili Vasile1 , Baerle Alexei1 , Mardar Maryna2
1 Technical University of Moldova,
2 Odessa National Academy of Food Technologies
Modern Technologies in the Food Industry
2016. Chisinau, Republic of Moldova. .
Disponibil online 26 July, 2019. Descarcări-3. Vizualizări-853
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Superior conditioning of the grape juice
Tărîtă Vasile , Macari Artur , Cumpanici Andrei
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2016. Chisinau, Republic of Moldova. .
Disponibil online 26 July, 2019. Descarcări-2. Vizualizări-671
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2014 - 2

Salamuri crud zvintate cu culturi starter mixte
Ili Vasile , Crucerescu Vladimir , Șendrea Lilia , Cebotari Corina , Macari Artur
Universitatea Tehnică a Moldovei
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2. 2014. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-45-310-3.
Disponibil online 23 June, 2023. Descarcări-1. Vizualizări-155
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate
Scripcari Ion , Macari Artur
Universitatea Tehnică a Moldovei
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2. 2014. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-45-310-3.
Disponibil online 27 June, 2023. Descarcări-1. Vizualizări-139
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012 - 1

Methods of bleaching walnut juglans regia L
Macari Artur , Ciumac Jorj , Reşitca Vladislav
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
Vol.1. 2012. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 29 September, 2020. Descarcări-0. Vizualizări-452
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 - 28 of 28