IBN
Close
Macari Artur
Brevete
Dinamica numărului de publicaţii pe ani
Dinamica articolelor pe ani
Distribuirea numărului de pagini publicate pe categorii de reviste și ani
Distribuirea articolelor pe domenii şi ani
Colaborarea autorului
Dinamica descărcărilor pe ani
Google Scholar ID
ORCiD
Scopus Author ID

Articole în reviste din RM - 13. Publicaţii la conferinţe din RM - 15. Publicaţii peste hotare - 4.
XLS PDF DOC
SM ISO690:2012
  • 3. Articole în reviste din RM
  • 3.1. Articole în reviste științifice din RM (perioada în care au avut categorie de clasificare + 2 numere până la aprobarea statutului de publicație științifică)
  • 3.1.2.Articole cat. B+ - 3
  • 3.1.3.Articole cat. B - 3
  • 3.1.4.Articole cat. C - 4
  • 3.2.Articole în alte reviste din RM - 3
  • 4. Articole în reviste de peste hotare
  • 4.2.Articole în reviste din Scopus - 1
  • 5. Publicaţii la manifestări din RM
  • 5.1.Publicații la manifestări științifice din RM (incluse în Registrele manifestărilor științifice aprobate de către ANACEC) - 2
  • 5.3.Publicații la alte manifestări din RM - 13
  • 6. Publicații la manifestări științifice de peste hotare
  • 6.3.Alte publicații la manifestări științifice de peste hotare - 3

2022 - 4

Antimicrobial properties of sea buckthorn grown in the Republic of Moldova
Sandulachi Elizaveta1 , Macari Artur1 , Cojocari Daniela2 , Balan Greta2 , Popa Sergiu3 , Turculeț Nadejda1 , Ghendov-Moşanu Aliona1 , Sturza Rodica1
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy,
3 State Agrarian University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Nr. 1 / 2022 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 3 April, 2022. Descarcări-18. Vizualizări-164
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Caracteristicile calității iaurtului din amestec de lapte de capră și de vacă
Cușmenco Tatiana , Bulgaru Viorica , Sandulachi Elizaveta , Macari Artur
Universitatea Tehnică a Moldovei
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Nr. 2(65) / 2022 / ISSN 1857-0461 / ISSNe 2587-3687
Disponibil online 1 September, 2022. Descarcări-0. Vizualizări-29
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cum de evitat destabilizarea mucopolizaharidelor din tortă de semințe de in (Linum usitatissimum)?
Baerle Alexei , Sandu Iuliana , Macari Artur
Universitatea Tehnică a Moldovei
The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83
2022. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-6-7.
Disponibil online 9 March, 2022. Descarcări-2. Vizualizări-93
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
How to avoid destabilization of mucus-forming polysaccharides from Linum usitatissimum seed cake?
Baerle Alexei , Sandu Iuliana , Macari Artur
Technical University of Moldova
The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83
2022. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-6-7.
Disponibil online 9 March, 2022. Descarcări-1. Vizualizări-55
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2021 - 8

Antimicrobial effects of basil, summer savory and tarragon lyophilized extracts in cold storage sausages
Macari Artur1 , Sturza Rodica1 , Lung Ildiko2 , Soran Maria-Loredana2 , Opriș Ocsana-Ileana2 , Balan Greta3 , Ghendov-Moşanu Aliona1 , Vodnar Dan-Cristian4 , Cojocari Daniela3
1 Technical University of Moldova,
2 National Institute for Research and Development of Isotopic and Molecular Technologies, Cluj-Napoca,
3 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy,
4 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca
Molecules (Basel, Switzerland)
Nr. 21(26) / 2021 / ISSN - / ISSNe 1420-3049
Disponibil online 2 December, 2021. Descarcări-0. Vizualizări-132
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chalchonic profile of yellow food powder-form pigment, obtained from safflower petals
Savcenco Alexandra1 , Baerle Alexei1 , Tatarov Pavel1 , Macari Artur1 , Dumitrița Rugina2 , Floricuța Ranga2
1 Technical University of Moldova,
2 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca
Euro-Aliment
Ediția 10. 2021. Galati. ISBN 1843-5114.
Disponibil online 21 February, 2022. Descarcări-0. Vizualizări-86
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Influence of carotenoid content in sea buckthorn powder on Bacillus subtilis inhibitation
Turculeț Nadejda1 , Ghendov-Moşanu Aliona1 , Sturza Rodica1 , Macari Artur1 , Balan Greta2 , Cojocari Daniela2
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy
Euro-Aliment
Ediția 10. 2021. Galati. ISBN 1843-5114.
Disponibil online 21 February, 2022. Descarcări-0. Vizualizări-475
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Influence of preservation procedures on bioactive compounds in sea buckthorn
Turculeț Nadejda1 , Ghendov-Moşanu Aliona1 , Sturza Rodica1 , Macari Artur1 , Scutaru Iurie1 , Popa Sergiu2
1 Technical University of Moldova,
2 State Agrarian University of Moldova
Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes
2021. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-2-9.
Disponibil online 19 October, 2021. Descarcări-7. Vizualizări-249
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proprietăţile fizice şi organoleptice ale fructelor de cătina albă Hippophae rhamnoides L. cultivată în Republica Moldova
Macari Artur , Netreba Natalia , Boeştean Olga , Sandu Iuliana , Dianu Irina
Universitatea Tehnică a Moldovei
Ştiinţa Agricolă
Nr. 1 / 2021 / ISSN 1857-0003 / ISSNe 2587-3202
Disponibil online 20 September, 2021. Descarcări-3. Vizualizări-135
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prospects for using sea buckthorn berries for healthy food production
Sandu Iuliana , Macari Artur , Netreba Natalia , Boeştean Olga , Sandulachi Elizaveta , Dianu Irina
Technical University of Moldova
Euro-Aliment
Ediția 10. 2021. Galati. ISBN 1843-5114.
Disponibil online 21 February, 2022. Descarcări-3. Vizualizări-118
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The role of berries in quality and safety ensuring of goat's and cow's milk yoghurt
Cușmenco Tatiana , Sandulachi Elizaveta , Bulgaru Viorica , Macari Artur
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Nr. 3 / 2021 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 17 September, 2021. Descarcări-13. Vizualizări-167
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Valorisation of walnut septum polyphenols
Sandu Iuliana , Baerle Alexei , Tatarov Pavel , Scutaru Iurie , Macari Artur
Technical University of Moldova
Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes
2021. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-2-9.
Disponibil online 18 October, 2021. Descarcări-1. Vizualizări-178
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2020 - 2

Comparative study of the legislative-normative acts in the control of nitrates in leafy greens
Macari Artur , Radu Oxana , Subotin Iurie , Boeştean Olga
Technical University of Moldova
Journal of Social Sciences
Nr. 3(4) / 2020 / ISSN 2587-3490 / ISSNe 2587-3504
Disponibil online 12 January, 2021. Descarcări-3. Vizualizări-206
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rheological and textural properties of goat's milk and mixture of goat's and cow's milk fruit yogurt
Bulgaru Viorica , Cușmenco Tatiana , Macari Artur , Botezat Olga
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Nr. 4 / 2020 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 26 December, 2020. Descarcări-53. Vizualizări-478
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2019 - 2

Changes in consumer properties of new grain crispbreads based on spelt during storage
Mardar Maryna1 , Znachek Rafaela1 , Macari Artur2
1 Odessa National Academy of Food Technologies,
2 Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Nr. 1 / 2019 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 8 May, 2019. Descarcări-0. Vizualizări-432
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inhibiting of accidental pathogenic microbiota in meat products with berry powders
Cojocari Daniela12 , Sturza Rodica1 , Sandulachi Elizaveta1 , Macari Artur1 , Balan Greta2 , Ghendov-Moşanu Aliona1
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy
Journal of Engineering Sciences
Nr. 1 / 2019 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 8 May, 2019. Descarcări-5. Vizualizări-668
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018 - 7

Authentification of some local raw materials with high biologycal value
Cușmenco Tatiana , Macari Artur , Subotin Iurie
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 3 July, 2019. Descarcări-5. Vizualizări-428
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Parametrii de calitate a şroturilor din seminţe oleaginoase utilizaţi în produsele de carne
Grumeza-Clefos Irina , Macari Artur , Gudima Angela , Coev Ghenadii
Universitatea Tehnică a Moldovei
Agronomie şi agroecologie
Vol.52(1). 2018. Chişinău. ISBN 978-.
Disponibil online 5 December, 2019. Descarcări-7. Vizualizări-387
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quality indicators of semi-products from meat with vegetable components
Grumeza-Clefos Irina1 , Macari Artur1 , Gudima Angela1 , Mardar Maryna2 , Coev Ghenadii3 , Voitco Elena3
1 Technical University of Moldova,
2 National University of Food Technologies, Kyiv,
3 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 15 July, 2019. Descarcări-2. Vizualizări-388
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sausages for children’s nutrition: influence of low content of fats on organoleptic characteristics
Macari Artur , Lungu Lidia , Carabajac E.
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 4 July, 2019. Descarcări-1. Vizualizări-389
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 - 20 of 32