Articolul precedent |
Articolul urmator |
684 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-10 20:16 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.222 (34) |
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443) |
SM ISO690:2012 TARAN, Nicolae, SOLDATENCO, Eugenia, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, BOSTAN, Victor, CHIOSA, Nicolae, MORARI, Boris, STOLEICOVA (VASIUCOVICI), Svetlana, CICHIR, Liudmila. Noi procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci cu conținut avansat de substanțe biologic active. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 1-2 octombrie 2018, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2018, Vol. 47, pp. 281-284. ISBN 978-9975-64-296-5. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor Vol. 47, 2018 |
|
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor" Chișinău, Moldova, 1-2 octombrie 2018 | |
|
|
CZU: 663.222 | |
Pag. 281-284 | |
Descarcă PDF | |
Rezumat | |
În lucrare sunt prezentate rezultatele studiului deferitor procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci asupra conținutului de substanțe biologic active. A fost demonstrat că în procesul de maturare a strugurilor soiurilor roșii are loc creșterea concentrațiilor de substanțe biologic active în vinurile roșii seci. Creșterea duratei de fermentare-macerare în procesul tehnologic de fabricare a vinurilor roșii seci contribuie la sporirea conținutului de proantocianidine. |
|
Cuvinte-cheie soiuri roșii de struguri, substanțe fenolice, proantocianidine, resveratrol, quercitină, rutina, acid ascorbic, acid galic, fermentare-macerare, vin tânăr |
|
|
DataCite XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'> <creators> <creator> <creatorName>Taran, N.G.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Soldatenco, E.V.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Soldatenco (Grigorean), O.V.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Bostan, V.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Chiosa, N.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Morari, B.G.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Stoleicova (Vasiucovici), S.S.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Cichir, L.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title xml:lang='ro'>Noi procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci cu conținut avansat de substanțe biologic active</title> </titles> <publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher> <publicationYear>2018</publicationYear> <relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'>978-9975-64-296-5</relatedIdentifier> <subjects> <subject>soiuri roșii de struguri</subject> <subject>substanțe fenolice</subject> <subject>proantocianidine</subject> <subject>resveratrol</subject> <subject>quercitină</subject> <subject>rutina</subject> <subject>acid ascorbic</subject> <subject>acid galic</subject> <subject>fermentare-macerare</subject> <subject>vin tânăr</subject> <subject schemeURI='http://udcdata.info/' subjectScheme='UDC'>663.222</subject> </subjects> <dates> <date dateType='Issued'>2018</date> </dates> <resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType> <descriptions> <description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>În lucrare sunt prezentate rezultatele studiului deferitor procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci asupra conținutului de substanțe biologic active. A fost demonstrat că în procesul de maturare a strugurilor soiurilor roșii are loc creșterea concentrațiilor de substanțe biologic active în vinurile roșii seci. Creșterea duratei de fermentare-macerare în procesul tehnologic de fabricare a vinurilor roșii seci contribuie la sporirea conținutului de proantocianidine.</p></description> </descriptions> <formats> <format>application/pdf</format> </formats> </resource>