Articolul precedent |
Articolul urmator |
665 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-10 20:16 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.222 (34) |
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442) |
SM ISO690:2012 TARAN, Nicolae, SOLDATENCO, Eugenia, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, BOSTAN, Victor, CHIOSA, Nicolae, MORARI, Boris, STOLEICOVA (VASIUCOVICI), Svetlana, CICHIR, Liudmila. Noi procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci cu conținut avansat de substanțe biologic active. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 1-2 octombrie 2018, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2018, Vol. 47, pp. 281-284. ISBN 978-9975-64-296-5. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor Vol. 47, 2018 |
|
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor" Chișinău, Moldova, 1-2 octombrie 2018 | |
|
|
CZU: 663.222 | |
Pag. 281-284 | |
Descarcă PDF | |
Rezumat | |
În lucrare sunt prezentate rezultatele studiului deferitor procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci asupra conținutului de substanțe biologic active. A fost demonstrat că în procesul de maturare a strugurilor soiurilor roșii are loc creșterea concentrațiilor de substanțe biologic active în vinurile roșii seci. Creșterea duratei de fermentare-macerare în procesul tehnologic de fabricare a vinurilor roșii seci contribuie la sporirea conținutului de proantocianidine. |
|
Cuvinte-cheie soiuri roșii de struguri, substanțe fenolice, proantocianidine, resveratrol, quercitină, rutina, acid ascorbic, acid galic, fermentare-macerare, vin tânăr |
|
|
Dublin Core Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'> <dc:creator>Taran, N.G.</dc:creator> <dc:creator>Soldatenco, E.V.</dc:creator> <dc:creator>Soldatenco (Grigorean), O.V.</dc:creator> <dc:creator>Bostan, V.</dc:creator> <dc:creator>Chiosa, N.</dc:creator> <dc:creator>Morari, B.G.</dc:creator> <dc:creator>Stoleicova (Vasiucovici), S.S.</dc:creator> <dc:creator>Cichir, L.</dc:creator> <dc:date>2018</dc:date> <dc:description xml:lang='ro'><p>În lucrare sunt prezentate rezultatele studiului deferitor procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci asupra conținutului de substanțe biologic active. A fost demonstrat că în procesul de maturare a strugurilor soiurilor roșii are loc creșterea concentrațiilor de substanțe biologic active în vinurile roșii seci. Creșterea duratei de fermentare-macerare în procesul tehnologic de fabricare a vinurilor roșii seci contribuie la sporirea conținutului de proantocianidine.</p></dc:description> <dc:source>Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor (Vol. 47) 281-284</dc:source> <dc:subject>soiuri roșii de struguri</dc:subject> <dc:subject>substanțe fenolice</dc:subject> <dc:subject>proantocianidine</dc:subject> <dc:subject>resveratrol</dc:subject> <dc:subject>quercitină</dc:subject> <dc:subject>rutina</dc:subject> <dc:subject>acid ascorbic</dc:subject> <dc:subject>acid galic</dc:subject> <dc:subject>fermentare-macerare</dc:subject> <dc:subject>vin tânăr</dc:subject> <dc:title>Noi procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci cu conținut avansat de substanțe biologic active</dc:title> <dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type> </oai_dc:dc>