Afiliat la Universitatea Tehnică a Moldovei
The use of food dyes: problem, solution and source of perspective |
Savcenco Alexandra |
Journal of Engineering Sciences |
Vol. 30, Nr. 3 / 2023 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482 |
Disponibil online 3 November, 2023 |
Particularitățile procesului de extracție a pigmenților din petale de șofrănel (Carthamus tinctorius L.) |
Savcenco Alexandra |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor |
Vol.2. 2023. Chișinău, Republica Moldova. Tehnica-UTM. 234-237. |
Disponibil online 10 October, 2023 |
Use of yellow food dye from safflower petales in producing of caramel |
Bantea-Zagoreanu Valentina , Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Tatarov Pavel |
Modern Technologies in the Food Industry |
2022. Chișinău, Republica Moldova. . 105-105. |
Disponibil online 25 January, 2023 |
Chalchonic profile of yellow food powder-form pigment, obtained from safflower petals |
Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Tatarov Pavel , Macari Artur , Dumitrița Rugina , Floricuța Ranga |
Euro-Aliment |
Ediția 10. 2021. Galati. Galati University Press. 54-54. |
Disponibil online 21 February, 2022 |
Color stability of yogurt with natural dye obtained from safflower (Carthamus Tinctorius L) |
Popescu Liliana , Ghendov-Moşanu Aliona , Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Tatarov Pavel |
Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes |
2021. Chişinău. Tipografie „MS Logo” SRL. 49-49. |
Disponibil online 18 October, 2021 |
Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare |
Savcenco Alexandra , Laico Vladimir |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor |
Vol.1. 2021. Chișinău, Republica Moldova. Tehnica-UTM. 444-445. |
Disponibil online 29 June, 2021 |
Smart technology for obtaining of natural yellow food colorants from safflower |
Baerle Alexei , Savcenco Alexandra , Popescu Liliana , Tatarov Pavel |
Constructive Design and Technological Optimization in Machine Building Field |
Ediția 16. 2021. Bacău, Romania. Alma Mater Publishing House of "Vasile Alecsandri" University of Bacau. 73-73. |
Disponibil online 28 May, 2024 |
Elaborarea tehnologiei de obținere a colorantului galben alimentar din petale de șofrănel |
Savcenco Alexandra |
Innovation and Creative Education for Youth |
Ediția 5. 2021. Suceava, România. Publishing House “CYGNUS”. 14-15. |
Disponibil online 29 May, 2024 |
State of carthamin in water and steam extracts of safflower (carthamus tinctorius l.) petals |
Savcenco Alexandra , Baerle Alexei |
Agrobiodiversity for improving the nutrition, healthand Quality of Human and Bees Life |
Ediția 4. 2019. Nitra, Slovacia. Slovak University of Agriculture in Nitra. 186-186. |
Disponibil online 27 May, 2024 |
Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci |
Sandu Iuliana , Baerle Natalia , Savcenco Alexandra , Baerle Victor |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor |
Vol.1. 2019. Chișinău, Republica Moldova. . 513-513. |
Disponibil online 23 March, 2020 |
Unusual PH – behavior of safflower extracts |
Savcenco Alexandra , Baerle Natalia , Sandu Iuliana , Baerle Victor |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor |
Vol.1. 2019. Chișinău, Republica Moldova. . 514-514. |
Disponibil online 23 March, 2020 |
Regression analysis of carthamin extraction from safflower (Cárthamus Tinctórius) |
Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Ivanova Raisa , Tatarov Pavel |
Modern Technologies in the Food Industry |
2018. Chișinău, Republica Moldova. . 243-244. |
Disponibil online 4 July, 2019 |
Экстракция биологически активных веществ из лепестков сафлора красильного (cárthamus tinctórius) |
Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Tatarov Pavel , Ivanova Raisa |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor |
Vol.2. 2017. Chișinău, Republica Moldova. Tehnica-UTM. 40-41. |
Disponibil online 8 December, 2022 |
1-18 of 18