Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
406 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-16 08:33
SM ISO690:2012
SAVCENCO, Alexandra, LAICO, Vladimir. Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 444-445. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2021
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021

Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare


Pag. 444-445

Savcenco Alexandra, Laico Vladimir
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
Teze de doctorat:
 
Disponibil în IBN: 29 iunie 2021


Rezumat

A fost elaborată schema-bloc tehnologică pentru obținerea coloranților naturali din Șofrănel. A fost stabilit că cartamina poate fi întrodusă în produse alimentare în forma unei suspensii. Cartamina se potrivește pentru utilizare în produsele, precum carnea tocată și chefirul, oferindu-le acestora culoarea plăcută. Cantitatea optimă de colorant constituie (50 ± 10)mg / 1kg de produs, sau 1g de colorant este suficient pentru colorarea a 16.7-25.0 kg de produs alimentar.

Cuvinte-cheie
şofrănel, cartamină, precartamină, chefir, carne tocată.