Articolul precedent |
Articolul urmator |
406 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-16 08:33 |
SM ISO690:2012 SAVCENCO, Alexandra, LAICO, Vladimir. Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 444-445. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2021 |
|||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021 | |||||||
|
|||||||
Pag. 444-445 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
A fost elaborată schema-bloc tehnologică pentru obținerea coloranților naturali din Șofrănel. A fost stabilit că cartamina poate fi întrodusă în produse alimentare în forma unei suspensii. Cartamina se potrivește pentru utilizare în produsele, precum carnea tocată și chefirul, oferindu-le acestora culoarea plăcută. Cantitatea optimă de colorant constituie (50 ± 10)mg / 1kg de produs, sau 1g de colorant este suficient pentru colorarea a 16.7-25.0 kg de produs alimentar. |
|||||||
Cuvinte-cheie şofrănel, cartamină, precartamină, chefir, carne tocată. |
|||||||
|