Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
575 9
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-04 20:58
SM ISO690:2012
SANDU, Iuliana, BAERLE, Natalia, SAVCENCO, Alexandra, BAERLE , Victor. Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, p. 513. ISBN 978-9975-45-588-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2019
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019

Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci


Pag. 513-513

Sandu Iuliana1, Baerle Natalia2, Savcenco Alexandra1, Baerle Victor3
 
1 Universitatea Tehnică a Moldovei,
2 Universitatea de Stat din Moldova,
3 Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”
 
 
Disponibil în IBN: 23 martie 2020


Rezumat

Prezența cantităților mari de substanțe fenolice în pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea acestei probleme. A fost studiată influiența alcoolului etilic, bazei alcaline și enzimelor asupra extracției. Spectrele UV-Vis a extractelor obținute demonstrează, că factorul cel mai influent este alcoolul etilic. Analiza organoleptică a miezului tratat de nuci a confirmat diminuarea gustului amar. Rezultatele obținute sunt de perspectivă pentru elaborarea produselor alimentare calitative în baza nucilor

Cuvinte-cheie
miez de nuci, polifenoli, extracţie, modelarea matematică, spectre UV-Vis