Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
590 9
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-04 20:58
SM ISO690:2012
SANDU, Iuliana, BAERLE, Natalia, SAVCENCO, Alexandra, BAERLE , Victor. Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, p. 513. ISBN 978-9975-45-588-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2019
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019

Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci


Pag. 513-513

Sandu Iuliana1, Baerle Natalia2, Savcenco Alexandra1, Baerle Victor3
 
1 Universitatea Tehnică a Moldovei,
2 Universitatea de Stat din Moldova,
3 Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”
 
 
Disponibil în IBN: 23 martie 2020


Rezumat

Prezența cantităților mari de substanțe fenolice în pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea acestei probleme. A fost studiată influiența alcoolului etilic, bazei alcaline și enzimelor asupra extracției. Spectrele UV-Vis a extractelor obținute demonstrează, că factorul cel mai influent este alcoolul etilic. Analiza organoleptică a miezului tratat de nuci a confirmat diminuarea gustului amar. Rezultatele obținute sunt de perspectivă pentru elaborarea produselor alimentare calitative în baza nucilor

Cuvinte-cheie
miez de nuci, polifenoli, extracţie, modelarea matematică, spectre UV-Vis

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Sandu, I.</dc:creator>
<dc:creator>Baerle, N.</dc:creator>
<dc:creator>Savcenco, A.</dc:creator>
<dc:creator>Baerle , V.</dc:creator>
<dc:date>2019</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'><p>Prezența cantităților mari de substanțe fenolice &icirc;n pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea acestei probleme. A fost studiată influiența alcoolului etilic, bazei alcaline și enzimelor asupra extracției. Spectrele UV-Vis a extractelor obținute demonstrează, că factorul cel mai influent este alcoolul etilic. Analiza organoleptică a miezului tratat de nuci a confirmat diminuarea gustului amar. Rezultatele obținute sunt de perspectivă pentru elaborarea produselor alimentare calitative &icirc;n baza nucilor</p></dc:description>
<dc:source>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor (Vol.1) 513-513</dc:source>
<dc:subject>miez de nuci</dc:subject>
<dc:subject>polifenoli</dc:subject>
<dc:subject>extracţie</dc:subject>
<dc:subject>modelarea matematică</dc:subject>
<dc:subject>spectre UV-Vis</dc:subject>
<dc:title>Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>