Articolul precedent |
Articolul urmator |
590 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-04 20:58 |
SM ISO690:2012 SANDU, Iuliana, BAERLE, Natalia, SAVCENCO, Alexandra, BAERLE , Victor. Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, p. 513. ISBN 978-9975-45-588-6. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2019 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019 | ||||||
|
||||||
Pag. 513-513 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Prezența cantităților mari de substanțe fenolice în pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea acestei probleme. A fost studiată influiența alcoolului etilic, bazei alcaline și enzimelor asupra extracției. Spectrele UV-Vis a extractelor obținute demonstrează, că factorul cel mai influent este alcoolul etilic. Analiza organoleptică a miezului tratat de nuci a confirmat diminuarea gustului amar. Rezultatele obținute sunt de perspectivă pentru elaborarea produselor alimentare calitative în baza nucilor |
||||||
Cuvinte-cheie miez de nuci, polifenoli, extracţie, modelarea matematică, spectre UV-Vis |
||||||
|
Dublin Core Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'> <dc:creator>Sandu, I.</dc:creator> <dc:creator>Baerle, N.</dc:creator> <dc:creator>Savcenco, A.</dc:creator> <dc:creator>Baerle , V.</dc:creator> <dc:date>2019</dc:date> <dc:description xml:lang='ro'><p>Prezența cantităților mari de substanțe fenolice în pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea acestei probleme. A fost studiată influiența alcoolului etilic, bazei alcaline și enzimelor asupra extracției. Spectrele UV-Vis a extractelor obținute demonstrează, că factorul cel mai influent este alcoolul etilic. Analiza organoleptică a miezului tratat de nuci a confirmat diminuarea gustului amar. Rezultatele obținute sunt de perspectivă pentru elaborarea produselor alimentare calitative în baza nucilor</p></dc:description> <dc:source>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor (Vol.1) 513-513</dc:source> <dc:subject>miez de nuci</dc:subject> <dc:subject>polifenoli</dc:subject> <dc:subject>extracţie</dc:subject> <dc:subject>modelarea matematică</dc:subject> <dc:subject>spectre UV-Vis</dc:subject> <dc:title>Extracţia substanţelor fenolice din pieliţa miezului de nuci</dc:title> <dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type> </oai_dc:dc>