Realizări recente în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare | | 3-13 |
Diversitatea însușirilor calitative și cantitative ale genotipurilor de perspectivă în ameliorarea sortimentului viței de vie | | 14-19 |
Evaluarea potenţialului agrobiologic şi oenologic al unor fenotipuri la soiurile autohtone de viţă de vie, omologate în RM, anii 2008-2018 | | 20-29 |
Soiul de struguri pentru masă MOLDOVA – perla patrimoniului viticulturii naţionale (istoria, agrobiologia, agrotehnica şi protecţia contra bolilor şi dăunătorilor) | | 30-41 |
Potenţialul pedoecologic pentru producerea vinurilor cu IGP „Valul lui Traian” | | 42-50 |
Productivitatea viței de vie de soiul Bianca în dependență de condițiile de creștere în regiunea Codrilor Republicii Moldova | | 51-57 |
Metode raţionale de întinerire a viilor îmbătrânite prin reconstrucţia scheletului şi proiectarea diferitor forme ale butucului (inclusiv ai celor de talie mică şi medie) cu aplicarea metodelor de tăiere special | | 58-65 |
Stabilirea afinităţii de altoire a unor soiuri autohtone de viţă de vie Vitis Vinifera, pe diferite soiuri de portaltoi | | 66-72 |
Răspândirea îngălbenirii aurii în plantaţiile viticole din Republica Moldova. Recomandări privind combaterea cicadelor Scaphoideus titanus şi Hyalesthes obsoletus (a vectorilor transmiţători de fitoplazme) | | 73-80 |
Recomandări privind combaterea putregaiului cenuşiu în procesul forţării şi călirii butaşilor altoiţi | | 81-87 |
Noi abordări privind combaterea moliei viţei de vie - Lobesia botrana Den et Schiff în condiţiile Republicii Moldova | | 88-94 |
Eficacitatea unor produse noi contra făinării viţei de vie în anii de cercetare 2015-2018 | | 95-101 |
Eficacitatea erbicidului Beloukha, EC - erbicid (desicant) neselectiv de contact pe bază de acid pelargonic, 680 g/l) în combaterea buruienilor mono- şi dicotiledonate anuale şi perene, şi la plivitul lăstarilor de pe tulpina viţei-de-vie | | 102-106 |
Болезни усыхания рукавов винограда в Молдове. Эска винограда | | 107-113 |
Necesitatea modernizării spalierului la cultivarea viţei de vie a soiurilor pentru vin | | 114-121 |
Elaborarea tehnologiei de producere a vinurilor spumante albe în baza soiurilor Viorica şi Floricica | | 122-130 |
Studiul compoziţiei fizico-chimice a cupajelor de vinuri pentru spumante albe în baza soiurilor Viorica şi Floricica | | 131-138 |
Optimizarea componenţei cupajelor pentru vinuri spumante albe în baza utilizării vinurilor din soiurile de struguri Viorica şi Floricica | | 139-148 |
Influenţa diferitor portaltoaie asupra indicilor fizico-chimici şi organoleptici ai vinurilor spumante albe | | 149-154 |
Studiul comparativ al diferitor metode de identificare taxonomică a tulpinilor de levuri izolate din centrul vitivinicol ”Purcari” | | 155-160 |
Aprecierea comparativă a tulpinilor de levuri autohtone şi influenţa lor asupra indicilor fizico-chimici ai vinurilor albe și roșii seci | | 161-166 |
Determinarea conţinutului unor amine biogene în vinurile moldoveneşti | | 167-171 |
Identificarea glicerolului sintetic în vinuri | | 172-176 |
Identificarea şi cuantificarea lizozimei în vinuri | | 177-181 |
Activitatea de standardizare în domeniul vitivinicol şi al băuturilor alcoolice | | 182-186 |
Eficienţa reglementării domeniului vitivinicol şi al băuturilor alcoolice ca urmare a armonizării legislaţiei naţionale cu cea europeană | | 187-191 |
Profilul antocianic și caracteristicile spectrometrice ale vinurilor roșii produse în aria delimitată pentru indicația geografică protejată „Codru” | | 192-198 |
Compoziția fizico-chimică a vinurilor roșii seci, produse în aria delimitată pentru indicația geografică protejată „Codru” | | 199-205 |
Potenţialul distilatelor de vin învechite obţinute din soiuri roşii de struguri tehnici | | 206-210 |
Aspectul economic al dezvoltării pomiculturii, orientate spre producție durabilă | | 211-216 |
Eficienţa economică a producerii cireşelor, vişinelor şi caiselor | | 217-220 |
Elaborarea sistemului de tăiere a pomilor de măr | | 221-224 |
Caracteristica fitometrică şi productivitatea pomilor unor soiuri de măr altoiţi pe portaltoiul M-9 în dependenţă de sistemul de tăiere în perioada de rod | | 225-233 |
Creşterea şi productivitatea pomilor unor soiuri de păr altoiţi pe portaltoiul BA-29, în funcţie de sistemul de tăiere în perioada de rod | | 234-242 |
Biologia florală şi compatibilitatea caisului în condiţiile Republicii Moldova | | 243-247 |
Acţiunea fertilizării foliare asupra productivităţii şi calităţii fructelor la prun | | 248-253 |
Componenţa speciilor şi controlul buruienilor prin alternarea diferitor metode de lucrare şi întreţinere a solului în livezi | | 254-259 |
Studierea amestecului de erbicide pentru controlul buruienilor în livezi | | 260-265 |
Majorarea sortimentului de clone devirozate a speciilor pomicole | | 266-279 |
Cercetări privind diversificarea sortimentului de cais pentru condiţiile Republicii Moldova | | 280-284 |
Soiuri noi de prun autohton şi de selecţie internaţională, omologate în Republica Moldova | | 285-290 |
Dezvoltarea și fructificarea unor soiuri de cătină albă în Republica Moldova | | 291-296 |
Cercetări fenologice la cultura agrișului și a speciilor înrudite în condițiile Republicii Moldova | | 297-304 |
Comportarea unor soiuri de lonicera în condițiile Republicii Moldova | | 305-310 |
Aprecierea dezvoltării unor soiuri de mur în condiţiile Republicii Moldova | | 311-316 |
Metode actuale de cultură a coacăzului negru | | 317-320 |
Aprecierea dezvoltării unor soiuri de zmeur în condiţiile Republicii Moldova | | 321-326 |
Фунгицид Teldor 500 SC в борьбе c плодовой гнилью в насаждениях черешни | | 327-329 |
Producerea cartofului ecologic extratimpuriu în solaria | | 330-335 |
Evaluarea soiurilor de tomate tip cireașă (cherry) | | 336-341 |
Unde a dispărutut gustul tomatelor de altădată? | | 342-347 |
Selectarea combinațiilor altoi-portaltoi și influiența lor asupra productivității și calității frucelor de tomate | | 348-354 |
Aspecte științifice și practice privind utilizarea extrudatelor culturilor cerealiere în tehnologia obținerii produselor alimentare profilactic-curative | | 355-360 |
Utilizarea CO2-şrotului din deşeuri de tomate la fabricarea pâinii din făină de grâu de calitate superioară | | 361-365 |
Produse de panificaţie pentru o alimentaţie sănătoasă | | 366-370 |
Tehnologia de fabricare a umpluturilor termostabile în baza sistemelor de stabilizare | | 371-377 |
Sosuri pentru o alimentaţie sănătoasă, cu valoare nutritivă şi biologică sporită, din materii prime cultivate în Republica Moldova | | 378-383 |
Elaborarea tehnologiilor maionezelor cu valoare caloric redusă, bogate în acizi graşi omega-3 | | 384-388 |
Elaborarea fluxului tehnologic de obţinere a laptelui de capră pentru consum | | 389-394 |
Îmbunătăţirea calităţii produselor din lapte de capră | | 401-406 |
Zerul: problema utilizării şi perspectiva prelucrării | | 407-413 |
Elaborarea fluxului tehnologic de producere a semifabricatelor din carne tocată de ovine | | 414-419 |
Indicii de calitate a semifabricatelor din carne tocată de ovine | | 420-425 |
Влияние технологических параметров на качество яблочного сока-полуфабриката (Часть 1) | | 426-433 |
Activitatea apei în fructele uscate. Influenţa diferitor factori | | 434-439 |
Compararea diferitor regimuri de uscare a perelor deshidratate prin osmoză, utilizând convecţia şi radiaţia infraroşie | | 440-445 |