Antimicrobial properties of berry powders in cream cheese
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
941 19
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-14 21:54
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
637.352:579.67 (1)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304)
Microbiologie aplicată (368)
SM ISO690:2012
STURZA, Rodica, SANDULACHI, Elisaveta, COJOCARI, Daniela, BALAN, Greta, POPESCU, Liliana, GHENDOV-MOŞANU, Aliona. Antimicrobial properties of berry powders in cream cheese. In: Journal of Engineering Sciences, 2019, vol. 26, nr. 3, pp. 125-136. ISSN 2587-3474. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3464222
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Journal of Engineering Sciences
Volumul 26, Numărul 3 / 2019 / ISSN 2587-3474 /ISSNe 2587-3482

Antimicrobial properties of berry powders in cream cheese

Proprietăţile antimicrobiale ale pulberilor din fructe de pădure în cremă de brânză

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3464222
CZU: 637.352:579.67

Pag. 125-136

Sturza Rodica1, Sandulachi Elisaveta1, Cojocari Daniela12, Balan Greta2, Popescu Liliana1, Ghendov-Moşanu Aliona1
 
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy
 
 
Disponibil în IBN: 11 noiembrie 2019


Rezumat

This study aims to evaluate the efficiency in reducing pathogens using berry powders in a cream cheese recipe, as compared to the traditional method of manufacturing. This article presents a review of the microbiological hazards of dairy products and a case study of antimicrobial properties of berry powders on pathogenic microorganisms that can accidentally colonize cream cheese. The most relevant results in the reduction of pathogenic microorganisms were obtained in cream cheese samples with the addition of rosehip and aronia powders on Salmonella Abony ATCC 6017; hawthorn powder on Staphylococcus aureus ATCC 25923. All berry powder additions had major effects on Escherichia coli ATCC 25922. Research has shown that powders of berries can be used for the manufacture of dairy products with natural ingredients more resistant to accidental contamination and safe for consumption.

În articol este evaluată eficienţa pulberilor din fructe de pădure la reducerea agenţilor patogeni într-o reţetă de cremă de brânză, în raport cu metoda tradiţională de fabricaţie. Este prezintată o trecere în revistă a pericolelor microbiologice afiliate produselor lactate și un studiu de caz al proprietăţilor antimicrobiene ale pulberilor de fructe de pădure asupra microorganismelor patogene care pot coloniza accidental crema de brânză. Cele mai relevante rezultate în reducerea microorganismelor patogene Salmonella Abony ATCC 6017 au fost obţinute în probele de cremă de brânză cu pulbere de măceșe și aronia. Pulberea de păducel manifestă efecte marcante asupra Staphylococcus aureus ATCC 25923. Toate adaosurile de pulberi de fructe de pădure au avut efecte majore asupra Escherichia coli ATCC 25922. Cercetările efectuate au demonstrat, că pulberile din fructe de pădure pot fi folosite pentru fabricaţia produselor lactate cu ingrediente naturale mai rezistente la contaminări accidentale și sigure pentru consum.

Cuvinte-cheie
reducing pathogens, thermostation period, log CFU, growth of microorganisms,

reducerea agenţilor patogeni, perioadă de termostatare, CFU log, creșterea microorganismelor