IBN
Închide

38Publicaţii

534Descărcări

17284Vizualizări

Popescu Liliana
Brevete
Dinamica numărului de publicaţii pe ani
Dinamica articolelor pe ani
Distribuirea numărului de pagini publicate pe categorii de reviste și ani
Distribuirea articolelor pe domenii şi ani
Colaborarea autorului
Dinamica descărcărilor pe ani
Proiecte(4)
ORCiD
Scopus Author ID
Google Scholar ID

Articole în reviste din RM - 12. Publicaţii la conferinţe din RM - 8. Publicaţii peste hotare - 9.
Publicații indexate în SCOPUS - 5. Teze/Rezumate în culegeri - 11. Contribuții - 2.
XLS PDF DOC
SM ISO690:2012
DOC
ISO 690:2012Clasificate
  • 1. Cărţi publicate în RM
  • 1.2.Contribuții în monografii - 2
  • 3. Articole în reviste din RM
  • 3.1. Articole în reviste științifice din RM (perioada în care au avut categorie de clasificare + 2 numere până la aprobarea statutului de publicație științifică)
  • 3.1.2.Articole în reviste de cat. B+ - 7
  • 3.1.3.Articole în reviste de cat. B - 1
  • 3.1.4.Articole în reviste de cat. C - 2
  • 3.2.Articole în alte reviste din RM - 2
  • 4. Articole în reviste de peste hotare
  • 4.1.Articole în reviste din WoS - 4
  • 4.2.Articole în reviste din Scopus - 5
  • 5. Publicaţii la manifestări din RM
  • 5.2.Teze / rezumate în culegerile manifestărilor din RM (incluse în Registrele manifestărilor științifice aprobate de către ANACEC) - 4
  • 5.3.Publicații la alte manifestări din RM - 8
  • 5.4.Teze / rezumate în culegerile de la alte manifestări din RM - 3
  • 6. Publicații la manifestări științifice de peste hotare
  • 6.3.Alte publicații la manifestări științifice de peste hotare - 4

2024 - 1

Possibilities of obtaining and valorizing dietary fibers in the context of the circular bioeconomy
Erşova Svetlana , Suhovici Daria , Ceșko Tatiana , Barbaroș Maria-Marcela , Popescu Liliana , Ghendov-Moşanu Aliona
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Vol. 31, Nr. 1 / 2024 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 21 May, 2024. Descarcări-2. Vizualizări-57
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2023 - 8

CapitoluL I. Influența parametrilor tehnologici asupra activității antioxidante a substanțelor biologic active și a calității produselor alimentare
Cristea Elena , Bulgaru Viorica , Ghendov-Moşanu Aliona , Sturza Rodica , Popescu Liliana , Netreba Natalia
Universitatea Tehnică a Moldovei
Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară
Chişinău: 2023.
Disponibil online 13 June, 2024. Descarcări-1. Vizualizări-31
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Capitolul VI. Tehnologii de fabricare a produselor lactate fermentate cu adaosuri vegetale
Bulgaru Viorica , Cușmenco Tatiana , Popescu Liliana , Ceșko Tatiana , Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Ţărnă Ruslan , Macari Artur , Sturza Rodica , Ghendov-Moşanu Aliona , Sandulachi Elisaveta , Gurev Angela , Tatarov Pavel
Universitatea Tehnică a Moldovei
Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară
Chişinău: 2023.
Disponibil online 13 June, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-32
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dry-aged beef: color parameters and sensory characteristics
Bulgaru Viorica , Popescu Liliana
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Vol. 30, Nr. 3 / 2023 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 3 November, 2023. Descarcări-5. Vizualizări-180
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Effect of Bioactive Compounds from Pumpkin Powder on the Quality and Textural Properties of Shortbread Cookies
Ghendov-Moşanu Aliona1 , Netreba Natalia1 , Balan Greta2 , Cojocari Daniela2 , Boeştean Olga1 , Bulgaru Viorica1 , Gurev Angela1 , Popescu Liliana1 , Deseatnicova Olga1 , Reşitca Vladislav1 , Socaciu Carmen3 , Pintea Adela Mariana3 , Sanikidze Tamar4 , Sturza Rodica1
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy,
3 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca,
4 Ivane Javakhishvili Tbilisi State University
Foods
Vol. 12, / 2023 / ISSN 2304-8158 / ISSNe 2304-8158
Disponibil online 25 November, 2023. Descarcări-7. Vizualizări-178
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Effect of Microencapsulated Basil Extract on Cream Cheese Quality and Stability
Popescu Liliana1 , Cojocari Daniela2 , Lung Ildiko3 , Kacso Irina E.3 , Ciorita Alexandra34 , Ghendov-Moşanu Aliona1 , Balan Greta2 , Pintea Adela Mariana5 , Sturza Rodica1
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy,
3 Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare,
4 Babeș-Bolyai University,
5 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca
Molecules (Basel, Switzerland)
Vol. 28, / 2023 / ISSN - / ISSNe 1420-3049
Disponibil online 12 May, 2023. Descarcări-3. Vizualizări-233
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Goat milk yogurt with improved properties
Bulgaru Viorica , Popescu Liliana
Technical University of Moldova
Smart Life Sciences and Technology for Sustainable Development
Ediția 13. 2023. Chişinău. ISBN 978‐9975‐64‐363‐4.
Disponibil online 4 January, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-167
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quality and storage stability of cream cheese enriched with microencapsulated rosemary extract
Popescu Liliana , Cojocari Daniela , Ghendov-Moşanu Aliona , Balan Greta , Sturza Rodica
Technical University of Moldova
Smart Life Sciences and Technology for Sustainable Development
Ediția 13. 2023. Chişinău. ISBN 978‐9975‐64‐363‐4.
Disponibil online 4 January, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-186
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The Effect of Aromatic Plant Extracts Encapsulated in Alginate on the Bioactivity, Textural Characteristics and Shelf Life of Yogurt
Popescu Liliana1 , Cojocari Daniela2 , Ghendov-Moşanu Aliona1 , Lung Ildiko3 , Soran Maria-Loredana3 , Opriș Ocsana-Ileana3 , Kacso Irina E.3 , Ciorita Alexandra34 , Balan Greta2 , Pintea Adela Mariana5 , Sturza Rodica1
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy,
3 National Institute for Research and Development of Isotopic and Molecular Technologies, Cluj-Napoca,
4 Babeș-Bolyai University,
5 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca
Antioxidants
Vol. 12, Nr. 4 / 2023 / ISSN 2076-3921
Disponibil online 18 May, 2023. Descarcări-3. Vizualizări-263
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2022 - 7

Chemical characterization of alginate-encapsulated plant extracts
Popescu Liliana1 , Soran Maria-Loredana2 , Lung Ildiko2 , Opriș Ocsana-Ileana2 , Kacso Irina E.2 , Ciorita Alexandra2 , Ghendov-Moşanu Aliona1 , Macari Artur1 , Barbaroș Maria-Marcela1 , Sturza Rodica1
1 Technical University of Moldova,
2 National Institute for Research and Development of Isotopic and Molecular Technologies, Cluj-Napoca
Modern Technologies in the Food Industry
2022. Chișinău, Republica Moldova. ISBN (pdf) 978-9975-45-851-1 (PDF).
Disponibil online 25 January, 2023. Descarcări-4. Vizualizări-301
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Color stability of yogurt with yellow food dye from safflower (Carthamus Tinctorius L)
Popescu Liliana , Ghendov-Moşanu Aliona , Baerle Alexei , Savcenco Alexandra , Tatarov Pavel
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Vol. 29, Nr. 1 / 2022 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 3 April, 2022. Descarcări-15. Vizualizări-630
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Effects of lactose hydrolysis and milk type on the quality of lactose-free yoghurt
Popescu Liliana , Bulgaru Viorica , Siminiuc Rodica
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Vol. 29, Nr. 4 / 2022 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 18 January, 2023. Descarcări-52. Vizualizări-559
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Impact of Apple Pomace Powder on the Bioactivity, and the Sensory and Textural Characteristics of Yogurt
Popescu Liliana , Cesko Tatiana , Gurev Angela , Ghendov-Moşanu Aliona , Sturza Rodica , Ţărnă Ruslan
Technical University of Moldova
Foods
Vol. 11, / 2022 / ISSN 2304-8158 / ISSNe 2304-8158
Disponibil online 6 December, 2022. Descarcări-6. Vizualizări-254
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The effects of lactose hydrolysis on the lactose-free yogurt quality
Popescu Liliana , Bulgaru Viorica
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2022. Chișinău, Republica Moldova. ISBN (pdf) 978-9975-45-851-1 (PDF).
Disponibil online 25 January, 2023. Descarcări-5. Vizualizări-400
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The use of apple pomace in the manufacture of yogurt
Popescu Liliana , Ghendov-Moşanu Aliona , Cesko Tatiana
Technical University of Moldova
The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83
2022. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-6-7.
Disponibil online 9 March, 2022. Descarcări-25. Vizualizări-457
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Utilizarea tescovinei de mere in fabricarea iaurtului
Popescu Liliana , Ghendov-Moşanu Aliona , Autor Nou
Universitatea Tehnică a Moldovei
The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83
2022. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-6-7.
Disponibil online 9 March, 2022. Descarcări-20. Vizualizări-439
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2021 - 10

Alternative approaches to traditional cheese preservation methods
Popescu Liliana
Technical University of Moldova
Patrimoniul cultural de ieri – implicații în dezvoltarea societății durabile de mâine
Ediția 3. 2021. Chișinău, Republica Moldova. ISSN 2558 – 894X.
Disponibil online 5 March, 2021. Descarcări-10. Vizualizări-525
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Color stability of yogurt with natural dye obtained from safflower (Carthamus Tinctorius L)
Popescu Liliana , Ghendov-Moşanu Aliona , Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Tatarov Pavel
Technical University of Moldova
Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes
2021. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-2-9.
Disponibil online 18 October, 2021. Descarcări-27. Vizualizări-523
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detection of addition of fats non-dairy origin into milk products
Chira Nicoleta-Aurelia1 , Tociu Mihaela1 , Popescu Liliana2 , Ivanova Mihaela3 , Bratu Aurelia1 , Mihalache Mihaela1 , Deleanu Călin4
1 University Politehnica of Bucharest,
2 Technical University of Moldova,
3 University of Food Technologies,
4 "C.D. Nenitzescu" Centre of Organic Chemistry, Romanian Academy
Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes
2021. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-2-9.
Disponibil online 15 October, 2021. Descarcări-1. Vizualizări-334
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Effect of satureja hortensis l. Extract on the shelf life of soft-fresh cheese
Popescu Liliana1 , Sturza Rodica1 , Cojocari Daniela2
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy
Euro-Aliment
Ediția 10. 2021. Galati. ISBN 1843-5114.
Disponibil online 21 February, 2022. Descarcări-2. Vizualizări-270
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Effects of natural bioactive compounds on microbial safety and quality of dairy products
Popescu Liliana
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Vol. 28, Nr. 2 / 2021 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 16 June, 2021. Descarcări-22. Vizualizări-528
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evaluation of sensorial and antioxidant effects of basil (ocimum basilicum l.) extract on cottage cheese
Popescu Liliana1 , Sturza Rodica1 , Pintea Adela Mariana2
1 Technical University of Moldova,
2 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca
Constructive Design and Technological Optimization in Machine Building Field
Ediția 16. 2021. Bacău, Romania. ISSN 2457 - 3388.
Disponibil online 28 May, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-9
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lactose intolerance and the importance of lactose-free dairy products in this condition (review)
Bulgaru Viorica , Popescu Liliana , Siminiuc Rodica
Technical University of Moldova
Journal of Social Sciences
Vol. 4, Nr. 4 / 2021 / ISSN 2587-3490 / ISSNe 2587-3504
Disponibil online 23 December, 2021. Descarcări-121. Vizualizări-944
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Principles of the dairy processing correlated to food safety objectives
Popescu Liliana
Technical University of Moldova
Patrimoniul cultural de ieri – implicații în dezvoltarea societății durabile de mâine
Ediția 3. 2021. Chișinău, Republica Moldova. ISSN 2558 – 894X.
Disponibil online 5 March, 2021. Descarcări-9. Vizualizări-475
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Smart technology for obtaining of natural yellow food colorants from safflower
Baerle Alexei , Savcenco Alexandra , Popescu Liliana , Tatarov Pavel
Technical University of Moldova
Constructive Design and Technological Optimization in Machine Building Field
Ediția 16. 2021. Bacău, Romania. ISSN 2457 - 3388.
Disponibil online 28 May, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-10
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The influence of berry extracts on yogurt quality
Ghendov-Moşanu Aliona1 , Sturza Rodica1 , Vizireanu Camelia2 , Sandulachi Elisaveta1 , Popescu Liliana1
1 Technical University of Moldova,
2 "Dunarea de Jos" University of Galati
Euro-Aliment
Ediția 10. 2021. Galati. ISBN 1843-5114.
Disponibil online 21 February, 2022. Descarcări-8. Vizualizări-393
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2020 - 1

Effect of lipophilic sea buckthorn extract on cream cheese properties
Ghendov-Moşanu Aliona1 , Sturza Rodica1 , Opriș Ocsana-Ileana2 , Lung Ildiko2 , Popescu Liliana1 , Popovici Violina1 , Soran Maria-Loredana2 , Patraș Antoanela3
1 Technical University of Moldova,
2 National Institute for Research and Development of Isotopic and Molecular Technologies, Cluj-Napoca,
3 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Iaşi
Journal of Food Science and Technology
Nr. 2(57) / 2020 / ISSN 0022-1155 / ISSNe 0975-8402
Disponibil online 13 March, 2020. Descarcări-0. Vizualizări-779
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2019 - 3

Antimicrobial properties of berry powders in cream cheese
Sturza Rodica1 , Sandulachi Elisaveta1 , Cojocari Daniela12 , Balan Greta2 , Popescu Liliana1 , Ghendov-Moşanu Aliona1
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy
Journal of Engineering Sciences
Vol. 26, Nr. 3 / 2019 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 11 November, 2019. Descarcări-19. Vizualizări-1032
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Factors that determine the shelf life of a butter-like spread based on walnut oil
Radu Oxana , Baerle Alexei , Tatarov Pavel , Popescu Liliana
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Vol. 26, Nr. 3 / 2019 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 11 November, 2019. Descarcări-22. Vizualizări-786
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gelato quality characteristics manufactured from natural ingredients
Bulgaru Viorica , Popescu Liliana
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Vol. 26, Nr. 4 / 2019 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 27 January, 2020. Descarcări-15. Vizualizări-748
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018 - 1

Utilizarea extractului de păducel pentru fabricarea cremei de brânză funcționale
Ghendov-Moşanu Aliona1 , Popescu Liliana1 , Lung Ildico2 , Opriș Ocsana-Ileana2 , Soran Maria-Loredana2 , Sturza Rodica1
1 Universitatea Tehnică a Moldovei,
2 Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Nr. 4(51) / 2018 / ISSN 1857-0461 / ISSNe 2587-3687
Disponibil online 7 February, 2019. Descarcări-34. Vizualizări-923
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2015 - 1

Iaurt îmbogățit cu inulină: studiul proprietăților senzoriale, fizico - chimice și reologice
Bantea-Zagoreanu Valentina , Popescu Liliana , Canja Ana
Universitatea Tehnică a Moldovei
Meridian Ingineresc
Nr. 1(56) / 2015 / ISSN 1683-853X
Disponibil online 18 December, 2015. Descarcări-73. Vizualizări-1270
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2014 - 2

Cercetări privind obţinerea şi caracterizarea iaurtului cu inulină
Canja Ana , Popescu Liliana , Bantea-Zagoreanu Valentina
Universitatea Tehnică a Moldovei
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M.
Vol.2. 2014. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-45-249-6.
Disponibil online 24 May, 2023. Descarcări-10. Vizualizări-172
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reichert–Meissl and Polenske values in walnut oil
Sandulachi Elisaveta , Popescu Liliana , Gurjui A. , Costiş Valentina , Tărîtă Vasile
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2014. Chisinau, Republic of Moldova. .
Disponibil online 31 March, 2020. Descarcări-3. Vizualizări-732
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012 - 5

Rheological properties of yogurt with germinated soriz flour
Popescu Liliana
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
Vol.2. 2012. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 2 October, 2020. Descarcări-7. Vizualizări-425
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Studiul hidratării boabelor de soriz
Popescu Liliana , Ciumac Jorj , Gutium O.
Universitatea Tehnică a Moldovei
Meridian Ingineresc
Nr. 3 / 2012 / ISSN 1683-853X
Disponibil online 17 December, 2013. Descarcări-2. Vizualizări-907
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Study of hydration germinated soriz flour
Popescu Liliana
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
Vol.2. 2012. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 2 October, 2020. Descarcări-1. Vizualizări-533
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011 - 1

Nanoporous zinc oxide films prepared by magnetron sputtering
Ghimpu Lidia12 , Lupan Oleg12 , Popescu Liliana12 , Tiginyanu Ion12
1 Institute of the Electronic Engineering and Nanotechnologies "D. Ghitu" of the Academy of Sciences of Moldova,
2 Technical University of Moldova
Nanotechnologies and Biomedical Engineering
Editia 1. 2011. . ISBN 978-9975-66-239-0..
Disponibil online 3 July, 2019. Descarcări-0. Vizualizări-599
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 - 38 of 38