175 0 |
SM ISO690:2012 PONOMARIOVA, Irina, TARAN, Nicolae, GROSU (COVALCIUC), Olga, CIBUC, Mariana, GOLENCO, Lidia, NEMŢEANU, Silvia, CRAVEŢ, Natalia. Profilul antocianic și caracteristicile spectrometrice ale vinurilor roșii produse în aria delimitată pentru indicația geografică protejată „Codru”. In: Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare, 2020, pp. 192-198. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare | ||||||
2020 | ||||||
|
||||||
Pag. 192-198 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
In this study were surveyed 10 samples of red wines from the harvest of 2015-2016 produced within the Producers Guild of Wines with Protected Geographical Indication „CODRU”. In the wines were determined anthocyanin profi les on the HEWLET-PAKARD 1100 chromatograph with UV-VIS detector and LI CHROSPHER 100 RP 18 separating column, based on which were calculated the summ of glycosidic anthocyanins as well as free and acylated anthocyanins. Th e spectrometric characteristics of red wines in the spectral range 400-600 nm were determined on the T 60U PG INSTRUMENTS LIMITED spectrophotometer. |
||||||
Cuvinte-cheie anthocyanin profile, Phenolic compounds, optical density, spectrometric characteristic |
||||||
|