Produse îmbogățite cu fibre alimentare pentru alimentație sănătoasă
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
238 9
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-25 20:42
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.8 (102)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95)
SM ISO690:2012
POPEL, Svetlana, IUŞAN, Larisa, DRAGANOVA, Elena, PÎRGARI, Elena, PARŞACOVA, Lidia, ALBUL (ZÎREANOVA), Elena, PUJAILO, Evdochia. Produse îmbogățite cu fibre alimentare pentru alimentație sănătoasă. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2022, nr. 2(88), pp. 55-61. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.22.88.09
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 2(88) / 2022 / ISSN 1857-3142

Produse îmbogățite cu fibre alimentare pentru alimentație sănătoasă

DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.22.88.09
CZU: 664.8

Pag. 55-61

Popel Svetlana, Iuşan Larisa, Draganova Elena, Pîrgari Elena, Parşacova Lidia, Albul (Zîreanova) Elena, Pujailo Evdochia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 23 decembrie 2022


Rezumat

The publication argued the modern vision on the role of dietary fiber in maintaining and strengthening the health of the population, presented the recommended norms of daily consumption of dieprocesarea tary fiber, established by international organizations, including the European Union. According to scientific criteria, the technology of making bread and buns fortified with inulin has been developed, the limits for the addition of dietary fiber have been determined, recipes have been established, methods for adding inulin and quality indicators of finished products. Experimental samples of bread and buns with inulin were made according to the technology developed in industrial conditions.

În lucrare s-a argumentat viziunea contemporană privind rolul fibrelor alimentare pentru menținerea și fortificarea sănătății populației, s-au prezentat normele recomandate de consum zilnic al fibrelor alimentare, stabilite de organizațiile internaționale, inclusiv Uniunea Europeană. Conform criteriilor științifice, s-a elaborat tehnologia de fabricare a pâinii și chiflelor fortificate cu inulină, s-au determinat limitele pentru adăugarea fibrelor alimentare, s-au stabilit rețetele, metodele de adăugare a inulinei și indicatorii de calitate a produselor finite. În condiții industriale s-au fabricat mostre experimentale de pâine și chifle cu inulină conform tehnologiei elaborate.

Cuvinte-cheie
dietary fiber, inulin, daily norm, fortified flour, technology,

fibre alimentare, inulină, normă zilnică, făină fortificată, tehnologie