Studiul bioflavonoidelor: (+)catechina și (-)epicatechina în vinurile seci albe și roșii prin metoda cromatografiei lichide de înaltă performanță (HPLC)
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
263 21
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-17 14:40
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.253.34:547:543.544.5 (1)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (444)
Chimie organică (484)
Metode fizico-chimice de analiză (altele decât metodele optice) (59)
SM ISO690:2012
SCORBANOVA, Elena, TARAN, Nicolae, DEGTEARI, Natalia, RÎNDA, Parascovia, EFREMOV, Egor. Studiul bioflavonoidelor: (+)catechina și (-)epicatechina în vinurile seci albe și roșii prin metoda cromatografiei lichide de înaltă performanță (HPLC). In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2022, nr. 2(88), pp. 51-55. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.22.88.08
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 2(88) / 2022 / ISSN 1857-3142

Studiul bioflavonoidelor: (+)catechina și (-)epicatechina în vinurile seci albe și roșii prin metoda cromatografiei lichide de înaltă performanță (HPLC)

DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.22.88.08
CZU: 663.253.34:547:543.544.5

Pag. 51-55

Scorbanova Elena, Taran Nicolae, Degteari Natalia, Rînda Parascovia, Efremov Egor
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 23 decembrie 2022


Rezumat

The HPLC method has been proposed for the simultaneous determination of bioflavonoids: (+)catechin and (-)epicatechin in white and red dry wines. This method allows to determine the (+)catechin and (-)epicatechin from natural samples of wine without special preparing. The error of determining of each bioflavonoid does not exceed 10–15%.

Metoda HPLC a fost propusă pentru determinarea simultană a bioflavonoidelor: (+)catechina și (-)epicatechina în vinurile seci albe și roșii. Această metodă permite determinarea catechinei și epicatechinei în vinurile seci albe și roșii fără o pregătire specială a probei de analizat. Eroarea de determinare a fiecăreia dintre bioflavonoide nu depășește 10–15%.

Cuvinte-cheie
wine, bioflavonoids, method (HPLC), ( )catechin, (-)epicatechin,

Vin, bioflavonoide, metoda (HPLC), ( )catechina, (-)epicatechina