The impact of berry powders on the quality parameters of functional food products
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
309 20
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-13 10:22
SM ISO690:2012
POPOVICI, Violina. The impact of berry powders on the quality parameters of functional food products. In: Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei, Ed. 8, 4 iunie 2021, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu‖ din Cahul, 2021, Vol.8, Partea 1, pp. 286-290. ISBN 2587-3563. ISSN E-ISSN 2587-3571.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei
Vol.8, Partea 1, 2021
Conferința "Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei"
8, Cahul, Moldova, 4 iunie 2021

The impact of berry powders on the quality parameters of functional food products

Impactul pudrei din fructe de pădure asupra parametrilor de calitate a produselor alimentare funcționale


Pag. 286-290

Popovici Violina
 
Technical University of Moldova
 
Disponibil în IBN: 13 decembrie 2021


Rezumat

În prezent există un interes crescut pentru fructele de pădure, deoarece acestea se caracterizează printr-o suprafață mare de cultivare și sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale importante din punct de vedere nutrițional. Fructele de păducel și măceș sunt un concentrat natural de vitamine (C, P, B1, B2, E, K), carotenoizi, acid folic, uleiuri volatile etc. A fost efectuată investigarea capacității antioxidante a pudrelor și analiza impactului compușilor biologic activi asupra parametrilor de calitate ai produselor funcționale. Rezultatele obținute prin analiza diferitelor metode de cercetare au constatat că produsele alimentare funcționale îmbogățite cu antioxidanți naturali se caracterizează prin parametri de calitate înalți comparativ cu probele care nu au fost îmbogățite cu antioxidanți naturali.

There is an increased interest for berries because they are characterized by a large area of cultivation and they are rich in nutritionally important antioxidants, vitamins and minerals. The hawthorn and rosehip berries are natural concentrate of vitamins (C, P, B1, B2, E, K), carotenoids, folic acid, volatile oil, etc. Were performed the investigation of the antioxidant capacity of the powders and the analysis of the impact of the biologically active compounds on the quality parameters of the functional products. Results obtained through analysis of different methods of research has found that functional food products enriched with natural antioxidants are characterized by higher quality parameters compared to samples that were not enriched with natural antioxidants.

Cuvinte-cheie
păducel, măceșe, capacitate antioxidantă, produse funcționale,

hawthorn, rosehip, antioxidant capacity, functional food products