Articolul precedent |
Articolul urmator |
309 20 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-13 10:22 |
SM ISO690:2012 POPOVICI, Violina. The impact of berry powders on the quality parameters of functional food products. In: Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei, Ed. 8, 4 iunie 2021, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu‖ din Cahul, 2021, Vol.8, Partea 1, pp. 286-290. ISBN 2587-3563. ISSN E-ISSN 2587-3571. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei Vol.8, Partea 1, 2021 |
|||||
Conferința "Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei" 8, Cahul, Moldova, 4 iunie 2021 | |||||
|
|||||
Pag. 286-290 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
În prezent există un interes crescut pentru fructele de pădure, deoarece acestea se caracterizează printr-o suprafață mare de cultivare și sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale importante din punct de vedere nutrițional. Fructele de păducel și măceș sunt un concentrat natural de vitamine (C, P, B1, B2, E, K), carotenoizi, acid folic, uleiuri volatile etc. A fost efectuată investigarea capacității antioxidante a pudrelor și analiza impactului compușilor biologic activi asupra parametrilor de calitate ai produselor funcționale. Rezultatele obținute prin analiza diferitelor metode de cercetare au constatat că produsele alimentare funcționale îmbogățite cu antioxidanți naturali se caracterizează prin parametri de calitate înalți comparativ cu probele care nu au fost îmbogățite cu antioxidanți naturali. |
|||||
Cuvinte-cheie păducel, măceșe, capacitate antioxidantă, produse funcționale, hawthorn, rosehip, antioxidant capacity, functional food products |
|||||
|