Articolul precedent |
Articolul urmator |
345 20 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-13 10:22 |
SM ISO690:2012 POPOVICI, Violina. The impact of berry powders on the quality parameters of functional food products. In: Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei, Ed. 8, 4 iunie 2021, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu‖ din Cahul, 2021, Vol.8, Partea 1, pp. 286-290. ISBN 2587-3563. ISSN E-ISSN 2587-3571. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei Vol.8, Partea 1, 2021 |
||||||
Conferința "Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei" 8, Cahul, Moldova, 4 iunie 2021 | ||||||
|
||||||
Pag. 286-290 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În prezent există un interes crescut pentru fructele de pădure, deoarece acestea se caracterizează printr-o suprafață mare de cultivare și sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale importante din punct de vedere nutrițional. Fructele de păducel și măceș sunt un concentrat natural de vitamine (C, P, B1, B2, E, K), carotenoizi, acid folic, uleiuri volatile etc. A fost efectuată investigarea capacității antioxidante a pudrelor și analiza impactului compușilor biologic activi asupra parametrilor de calitate ai produselor funcționale. Rezultatele obținute prin analiza diferitelor metode de cercetare au constatat că produsele alimentare funcționale îmbogățite cu antioxidanți naturali se caracterizează prin parametri de calitate înalți comparativ cu probele care nu au fost îmbogățite cu antioxidanți naturali. |
||||||
Cuvinte-cheie păducel, măceșe, capacitate antioxidantă, produse funcționale, hawthorn, rosehip, antioxidant capacity, functional food products |
||||||
|
Cerif XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <CERIF xmlns='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1' xsi:schemaLocation='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1 http://www.eurocris.org/Uploads/Web%20pages/CERIF-1.5/CERIF_1.5_1.xsd' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' release='1.5' date='2012-10-07' sourceDatabase='Output Profile'> <cfResPubl> <cfResPublId>ibn-ResPubl-144601</cfResPublId> <cfResPublDate>2021</cfResPublDate> <cfVol>Vol.8, Partea 1</cfVol> <cfStartPage>286</cfStartPage> <cfISBN>2587-3563</cfISBN> <cfURI>https://ibn.idsi.md/ro/vizualizare_articol/144601</cfURI> <cfTitle cfLangCode='EN' cfTrans='o'>The impact of berry powders on the quality parameters of functional food products</cfTitle> <cfKeyw cfLangCode='EN' cfTrans='o'>păducel; măceșe; capacitate antioxidantă; produse funcționale; hawthorn; rosehip; antioxidant capacity; functional food products</cfKeyw> <cfAbstr cfLangCode='RO' cfTrans='o'><p>În prezent există un interes crescut pentru fructele de pădure, deoarece acestea se caracterizează printr-o suprafață mare de cultivare și sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale importante din punct de vedere nutrițional. Fructele de păducel și măceș sunt un concentrat natural de vitamine (C, P, B1, B2, E, K), carotenoizi, acid folic, uleiuri volatile etc. A fost efectuată investigarea capacității antioxidante a pudrelor și analiza impactului compușilor biologic activi asupra parametrilor de calitate ai produselor funcționale. Rezultatele obținute prin analiza diferitelor metode de cercetare au constatat că produsele alimentare funcționale îmbogățite cu antioxidanți naturali se caracterizează prin parametri de calitate înalți comparativ cu probele care nu au fost îmbogățite cu antioxidanți naturali.</p></cfAbstr> <cfAbstr cfLangCode='EN' cfTrans='o'><p>There is an increased interest for berries because they are characterized by a large area of cultivation and they are rich in nutritionally important antioxidants, vitamins and minerals. The hawthorn and rosehip berries are natural concentrate of vitamins (C, P, B1, B2, E, K), carotenoids, folic acid, volatile oil, etc. Were performed the investigation of the antioxidant capacity of the powders and the analysis of the impact of the biologically active compounds on the quality parameters of the functional products. Results obtained through analysis of different methods of research has found that functional food products enriched with natural antioxidants are characterized by higher quality parameters compared to samples that were not enriched with natural antioxidants.</p></cfAbstr> <cfResPubl_Class> <cfClassId>eda2d9e9-34c5-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>759af938-34ae-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2021T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfResPubl_Class> <cfClassId>e601872f-4b7e-4d88-929f-7df027b226c9</cfClassId> <cfClassSchemeId>40e90e2f-446d-460a-98e5-5dce57550c48</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2021T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-56406</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2021T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> </cfResPubl> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-56406</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-56406-3</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2021T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Popovici</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Violina</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> </CERIF>