Articolul precedent |
Articolul urmator |
383 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-04-30 15:53 |
SM ISO690:2012 PALADI, Daniela, SUHODOL (MOTRUC), Natalia, BOAGHE, Eugenia. Analysis of the content of toxic substances in carrot subjected to heat treatment. In: Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei, Ed. 8, 4 iunie 2021, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu‖ din Cahul, 2021, Vol.8, Partea 1, pp. 282-285. ISBN 2587-3563. ISSN E-ISSN 2587-3571. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei Vol.8, Partea 1, 2021 |
||||||
Conferința "Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei" 8, Cahul, Moldova, 4 iunie 2021 | ||||||
|
||||||
Pag. 282-285 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Obiectivul acestui studiu a fost determinarea efectului tratării termice (fierberea la 100 °C) asupra conținutului de toxine în morcov (Daucus Carrota) cu scopul stabilirii modalităţilor de reducere a cantităţilor de toxine în alimente. A fost analizat conținutul de nitrați în morcovul de import și cel autohton (soi Cadril) înainte și după tratare termică. De asemenea, a fost determinat conţinutul de substanţe radioactive în legumele date. În urma analizei s-a observat o diferență mică dintre conținutul de nitrați în cele două tipuri de morcov studiate, cel de import având o concentrație mai mică. Fonul radioactiv a acestor legume a prezentat valori stabile incluse în limitele normalului. |
||||||
Cuvinte-cheie morcov, nitraţi, nitriţi, tratare termică, substanţe radioactive, nitratometru, carrot, Nitrates, nitrites, Heat treatment, radioactive substances, nitratometer |
||||||
|