Analysis of the content of toxic substances in carrot subjected to heat treatment
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
383 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-30 15:53
SM ISO690:2012
PALADI, Daniela, SUHODOL (MOTRUC), Natalia, BOAGHE, Eugenia. Analysis of the content of toxic substances in carrot subjected to heat treatment. In: Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei, Ed. 8, 4 iunie 2021, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu‖ din Cahul, 2021, Vol.8, Partea 1, pp. 282-285. ISBN 2587-3563. ISSN E-ISSN 2587-3571.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei
Vol.8, Partea 1, 2021
Conferința "Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei"
8, Cahul, Moldova, 4 iunie 2021

Analysis of the content of toxic substances in carrot subjected to heat treatment

Analiza conținutului de substanțe toxice în morcovul supus tratamentului termic


Pag. 282-285

Paladi Daniela, Suhodol (Motruc) Natalia, Boaghe Eugenia
 
Technical University of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 13 decembrie 2021


Rezumat

Obiectivul acestui studiu a fost determinarea efectului tratării termice (fierberea la 100 °C) asupra conținutului de toxine în morcov (Daucus Carrota) cu scopul stabilirii modalităţilor de reducere a cantităţilor de toxine în alimente. A fost analizat conținutul de nitrați în morcovul de import și cel autohton (soi Cadril) înainte și după tratare termică. De asemenea, a fost determinat conţinutul de substanţe radioactive în legumele date. În urma analizei s-a observat o diferență mică dintre conținutul de nitrați în cele două tipuri de morcov studiate, cel de import având o concentrație mai mică. Fonul radioactiv a acestor legume a prezentat valori stabile incluse în limitele normalului.

The aim of this study was to determine the effect of heat treatment (boiling at 100 ° C) on the content of toxins in carrots (Daucus Carrota) in order to establish ways to reduce the amount of toxins in food. The nitrate content of imported and domestic carrots (Cadril variety) was analyzed before and after heat treatment. The content of radioactive substances in carrots was also determined. Following the analysis, a small difference was observed between the nitrate content in the two types of carrots studied, the imported one having a lower concentration. The radioactive background of these vegetables showed stable values within normal limits.

Cuvinte-cheie
morcov, nitraţi, nitriţi, tratare termică, substanţe radioactive, nitratometru,

carrot, Nitrates, nitrites, Heat treatment, radioactive substances, nitratometer