Articolul precedent |
Articolul urmator |
916 6 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-04 17:21 |
SM ISO690:2012 TARAN, Nicolae, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, ŞOVA, Antonida, TSIRA, V., LUCA, Vasile. Study of yeast strains saccharomyces vini from wine centre "Cricova" on the temperature factor. In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 1, 1-3 noiembrie 2012, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: 2012, Vol.2, pp. 319-322. ISBN 978-9975-87-428-1. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Modern Technologies in the Food Industry Vol.2, 2012 |
||||||
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry" 1, Chişinău, Moldova, 1-3 noiembrie 2012 | ||||||
|
||||||
Pag. 319-322 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Temperatura mediului este un factor important de existenţă a suşelor de levuri, care sunt folosite în oenologie şi poate juca un rol decisiv în procesul de selecţie şi evidenţiere a culturilor cu proprietăţi tehnologice avansate. Intervalul de termotoleranţa pentru diferite suşe de levuri este individuală, dar majoritatea dintre ele se pot dezvolta într-un interval destul de larg: de la 0...5 pîna la 30...40 ºC, cu o valoare optimală între 20...30 ºC. Din gama largă de indici biochimici şi fiziologici, care caracterizează activitatea levurilor, temperatura este un factor cheie, studiul căruia are o importanţă deosebită teoretică şi practică. |
||||||
Cuvinte-cheie selection, Wine Yeast, temperature, Fermentation |
||||||
|
DataCite XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'> <creators> <creator> <creatorName>Taran, N.G.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Soldatenco (Grigorean), O.V.</creatorName> <affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Şova, A.</creatorName> <affiliation>Combinatul de productie a vinurilor "Cricova", Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Ţîra, V.</creatorName> <affiliation>Combinatul de productie a vinurilor "Cricova", Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Luca, V.</creatorName> <affiliation>Combinatul de productie a vinurilor "Cricova", Moldova, Republica</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title xml:lang='en'>Study of yeast strains saccharomyces vini from wine centre "Cricova" on the temperature factor</title> </titles> <publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher> <publicationYear>2012</publicationYear> <relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'>978-9975-87-428-1</relatedIdentifier> <subjects> <subject>selection</subject> <subject>Wine Yeast</subject> <subject>temperature</subject> <subject>Fermentation</subject> </subjects> <dates> <date dateType='Issued'>2012</date> </dates> <resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType> <descriptions> <description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Temperatura mediului este un factor important de existenţă a suşelor de levuri, care sunt folosite în oenologie şi poate juca un rol decisiv în procesul de selecţie şi evidenţiere a culturilor cu proprietăţi tehnologice avansate. Intervalul de termotoleranţa pentru diferite suşe de levuri este individuală, dar majoritatea dintre ele se pot dezvolta într-un interval destul de larg: de la 0...5 pîna la 30...40 ºC, cu o valoare optimală între 20...30 ºC. Din gama largă de indici biochimici şi fiziologici, care caracterizează activitatea levurilor, temperatura este un factor cheie, studiul căruia are o importanţă deosebită teoretică şi practică.</p></description> </descriptions> <formats> <format>application/pdf</format> </formats> </resource>