Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
573 12 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-10-03 20:24 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.85 (29) |
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95) |
SM ISO690:2012 GOLUBI, Roman, IORGA, Eugen, GĂINĂ, Boris. Fabricarea produselor nonalcoolice din struguri nematuraţi. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2015, nr. 5-6(59-60), pp. 27-31. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 5-6(59-60) / 2015 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.85 | ||||||
Pag. 27-31 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În raport sunt expuse procedeele de fabricare a unor produse nonalcoolice din struguri nematuraţi (preponderent de specia Vitis labrusca) recoltaţi la diferite etape de coacere – sucuri acide (acre) şi acidulanţi naturali. Pentru fiecare grup de produse sunt stabiliţi indicii tehnici esenţiali: conţinutul de substanţe uscate solubile, aciditatea titrabilă şi coraportul glucide/ aciditate. În baza acidulanţilor produşi conform unei tehnologii specifi ce şi a matricelor din fructe şi legume sunt propuse reţete de fabricare a unei game de produse, care prevede substituirea totală a acidulanţilor tradiţionali (acizii acetic şi citric) cu cei obţinuţi din struguri. Investigaţiile respective au fost precedate de studiul metabolismului principalilor nutrienţi pe perioada de maturare a strugurilor. |
||||||
Cuvinte-cheie produse nonalcoolice, sucuri cu aciditate moderată, acidulanți naturali. |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-101476</doi_batch_id> <timestamp>1714495581</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>idsi@asm.md</email_address> </depositor> <registrant>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare</registrant> </head> <body> <journal> <journal_metadata> <full_title>Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia</full_title> <issn media_type='print'>18573142</issn> </journal_metadata> <journal_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2015</year> </publication_date> <issue>5-6(59-60)</issue> </journal_issue> <journal_article publication_type='full_text'><titles> <title>Fabricarea produselor nonalcoolice din struguri nematuraţi</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Roman</given_name> <surname>Golubi</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Eugen</given_name> <surname>Iorga</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Boris</given_name> <surname>Găină</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2015</year> </publication_date> <pages> <first_page>27</first_page> <last_page>31</last_page> </pages> </journal_article> </journal> </body> </doi_batch>