Fabricarea produselor nonalcoolice din struguri nematuraţi
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
573 12
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-03 20:24
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.85 (29)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95)
SM ISO690:2012
GOLUBI, Roman, IORGA, Eugen, GĂINĂ, Boris. Fabricarea produselor nonalcoolice din struguri nematuraţi. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2015, nr. 5-6(59-60), pp. 27-31. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 5-6(59-60) / 2015 / ISSN 1857-3142

Fabricarea produselor nonalcoolice din struguri nematuraţi

CZU: 664.85

Pag. 27-31

Golubi Roman1, Iorga Eugen1, Găină Boris2
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Academia de Ştiinţe a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 15 aprilie 2020


Rezumat

În raport sunt expuse procedeele de fabricare a unor produse nonalcoolice din struguri nematuraţi (preponderent de specia Vitis labrusca) recoltaţi la diferite etape de coacere – sucuri acide (acre) şi acidulanţi naturali. Pentru fiecare grup de produse sunt stabiliţi indicii tehnici esenţiali: conţinutul de substanţe uscate solubile, aciditatea titrabilă şi coraportul glucide/ aciditate. În baza acidulanţilor produşi conform unei tehnologii specifi ce şi a matricelor din fructe şi legume sunt propuse reţete de fabricare a unei game de produse, care prevede substituirea totală a acidulanţilor tradiţionali (acizii acetic şi citric) cu cei obţinuţi din struguri. Investigaţiile respective au fost precedate de studiul metabolismului principalilor nutrienţi pe perioada de maturare a strugurilor.

Cuvinte-cheie
produse nonalcoolice, sucuri cu aciditate moderată, acidulanți naturali.

Crossref XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'>
<head>
<doi_batch_id>ibn-101476</doi_batch_id>
<timestamp>1714495581</timestamp>
<depositor>
<depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name>
<email_address>idsi@asm.md</email_address>
</depositor>
<registrant>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare</registrant>
</head>
<body>
<journal>
<journal_metadata>
<full_title>Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia</full_title>
<issn media_type='print'>18573142</issn>
</journal_metadata>
<journal_issue>
<publication_date media_type='print'>
<year>2015</year>
</publication_date>
<issue>5-6(59-60)</issue>
</journal_issue>
<journal_article publication_type='full_text'><titles>
<title>Fabricarea produselor nonalcoolice din struguri nematuraţi</title>
</titles>
<contributors>
<person_name sequence='first' contributor_role='author'>
<given_name>Roman</given_name>
<surname>Golubi</surname>
</person_name>
<person_name sequence='additional' contributor_role='author'>
<given_name>Eugen</given_name>
<surname>Iorga</surname>
</person_name>
<person_name sequence='additional' contributor_role='author'>
<given_name>Boris</given_name>
<surname>Găină</surname>
</person_name>
</contributors>
<publication_date media_type='print'>
<year>2015</year>
</publication_date>
<pages>
<first_page>27</first_page>
<last_page>31</last_page>
</pages>
</journal_article>
</journal>
</body>
</doi_batch>