Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1068 23 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-26 10:42 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.5+665.32/.34 (1) |
Nucifere. Fructe cu coajă tare (62) |
Uleiuri. Grăsimi. Ceruri. Adezivi. Gume. Rășine (111) |
SM ISO690:2012 JENAC, Ana, MIGALATIEV, Olga, CARAGIA, Vavil, SOBOLEVA, Inessa. Caracteristica CO2- extractului din firimituri de miez de nucă. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2013, nr. 4(31), pp. 82-87. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 4(31) / 2013 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 634.5+665.32/.34 | ||||||
Pag. 82-87 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articol se examinează problema cultivării nucilor în Republica Moldova şi la scară mondială, precum şi benefi ciile uleiului din miez de nucă pentru sănătate. Sunt prezentate, de asemenea, rezultatele cercetărilor privind obţinerea uleiului
din firimituri de miez de nucă cu CO2 supercritic, a
regimului optim de CO2-extracţie şi a compoziţiei fizico-chimice a uleiului obţinut prin diferite metode: presare la rece, extracţie cu hexan şi CO2-extracţie. A fost stabilită evoluţia modificării indicilor de peroxid şi aciditate a mostrelor de uleiuri la păstrare. |
||||||
Cuvinte-cheie firimituri din miez de nucă, CO2-extracţie, ulei din miez de nucă, acizi graşi esenţiali., indici de calitate |
||||||
|