Caracteristica CO2- extractului din firimituri de miez de nucă
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1068 23
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-26 10:42
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.5+665.32/.34 (1)
Nucifere. Fructe cu coajă tare (62)
Uleiuri. Grăsimi. Ceruri. Adezivi. Gume. Rășine (111)
SM ISO690:2012
JENAC, Ana, MIGALATIEV, Olga, CARAGIA, Vavil, SOBOLEVA, Inessa. Caracteristica CO2- extractului din firimituri de miez de nucă. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2013, nr. 4(31), pp. 82-87. ISSN 1857-0461.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 4(31) / 2013 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Caracteristica CO2- extractului din firimituri de miez de nucă

CZU: 634.5+665.32/.34

Pag. 82-87

Jenac Ana, Migalatiev Olga, Caragia Vavil, Soboleva Inessa
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 24 ianuarie 2014


Rezumat

În articol se examinează problema cultivării nucilor în Republica Moldova şi la scară mondială, precum şi benefi ciile uleiului din miez de nucă pentru sănătate. Sunt prezentate, de asemenea, rezultatele cercetărilor privind obţinerea uleiului din firimituri de miez de nucă cu CO2 supercritic, a regimului optim de CO2-extracţie şi a compoziţiei fizico-chimice a uleiului obţinut prin diferite metode: presare la rece, extracţie cu hexan şi CO2-extracţie. A fost stabilită evoluţia modificării indicilor de peroxid şi aciditate a mostrelor de uleiuri la păstrare.

In this article is shown the information on the cultivation of walnuts in Moldova and other countries of the world, and the benefits of walnut oil for human health. It also presents the results of researches for obtaining oil from walnut crumbs with supercritical CO2, the optimal parameters of CO2-extraction and the physical and chemical composition of oils obtained by different methods: cold pressing, extraction with hexane and CO2-extraction. It was established the evolution of peroxide and acidity values at storage of the oil samples.

Cuvinte-cheie
firimituri din miez de nucă, CO2-extracţie, ulei din miez de nucă, acizi graşi esenţiali.,

indici de calitate