Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-26 10:42 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.5+665.32/.34 (1) |
Nucifere. Fructe cu coajă tare (62) |
Uleiuri. Grăsimi. Ceruri. Adezivi. Gume. Rășine (112) |
![]() JENAC, Ana, MIGALATIEV, Olga, CARAGIA, Vavil, SOBOLEVA, Inessa. Caracteristica CO2- extractului din firimituri de miez de nucă. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2013, nr. 4(31), pp. 82-87. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 4(31) / 2013 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 634.5+665.32/.34 | ||||||
Pag. 82-87 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
În articol se examinează problema cultivării nucilor în Republica Moldova şi la scară mondială, precum şi benefi ciile uleiului din miez de nucă pentru sănătate. Sunt prezentate, de asemenea, rezultatele cercetărilor privind obţinerea uleiului
din firimituri de miez de nucă cu CO2 supercritic, a
regimului optim de CO2-extracţie şi a compoziţiei fizico-chimice a uleiului obţinut prin diferite metode: presare la rece, extracţie cu hexan şi CO2-extracţie. A fost stabilită evoluţia modificării indicilor de peroxid şi aciditate a mostrelor de uleiuri la păstrare. |
||||||
Cuvinte-cheie firimituri din miez de nucă, CO2-extracţie, ulei din miez de nucă, acizi graşi esenţiali., indici de calitate |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-28207</doi_batch_id> <timestamp>1719830312</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>[email protected]</email_address> </depositor> <registrant>Academia de Ştiinţe a Moldovei</registrant> </head> <body> <journal> <journal_metadata> <full_title>Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”</full_title> <issn media_type='print'>18570461</issn> </journal_metadata> <journal_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2013</year> </publication_date> <issue>4(31)</issue> </journal_issue> <journal_article publication_type='full_text'><titles> <title>Caracteristica CO2- extractului din firimituri de miez de nucă</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Ana</given_name> <surname>Jenac</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Olga</given_name> <surname>Migalatiev</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Vavil</given_name> <surname>Caragia</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Inessa</given_name> <surname>Soboleva</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2013</year> </publication_date> <pages> <first_page>82</first_page> <last_page>87</last_page> </pages> </journal_article> </journal> </body> </doi_batch>