Standardizarea procedurii de conservare a tulpinilor de bacterii păstrate in colecţia naţională de microorganisme nepatogene. I. Standardizarea procedurii de conservare a tulpinilor din genul Pseudomonas păstrate in colectia natională de microorganisme
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1296 5
Ultima descărcare din IBN:
2023-02-15 14:27
SM ISO690:2012
SLANINA, Valerina, LUPAŞCU, Lucian, TOLOCICHINA, Svetlana, BURŢEVA, Svetlana, POSTOLACHI, Olga, SÎRBU, Tamara, STEPANOV, Vitalie, CHISELIŢĂ, Oleg. Standardizarea procedurii de conservare a tulpinilor de bacterii păstrate in colecţia naţională de microorganisme nepatogene. I. Standardizarea procedurii de conservare a tulpinilor din genul Pseudomonas păstrate in colectia natională de microorganisme . In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2012, nr. 2(317), pp. 160-167. ISSN 1857-064X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii
Numărul 2(317) / 2012 / ISSN 1857-064X

Standardizarea procedurii de conservare a tulpinilor de bacterii păstrate in colecţia naţională de microorganisme nepatogene. I. Standardizarea procedurii de conservare a tulpinilor din genul Pseudomonas păstrate in colectia natională de microorganisme

Pag. 160-167

Slanina Valerina, Lupaşcu Lucian, Tolocichina Svetlana, Burţeva Svetlana, Postolachi Olga, Sîrbu Tamara, Stepanov Vitalie, Chiseliţă Oleg
 
Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 1 decembrie 2013


Rezumat

A fost demonstrat, că mediile de nutriţie King B şi bulion peptonat de carne, asigură o densitate sufi cientă de celule nesesară unei liofi lizări reuşite a bacteriilor din genul Pseudomonas. Au fost determinaţi parametrii optimi pentru liofi lizarea tulpinilor din genul Pseudomonas. S-a stabilit, că utilizarea mediilor de protecţie, lapte degresat (LD) zaharoză de 10,0% (Z 10%) şi succinatului de sodiu (Succ.Na) zaharoză de 12,0% (Z12%), a temperaturii de congelare (-20oC), apoi revitalizarea cu apă distilată asigură cea mai înaltă viabilitate a tulpinilor din genul Pseudomonas.

Cuvinte-cheie
liofi lizare - medii nutritive - medii de protecţie.

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Slanina, V.A.</dc:creator>
<dc:creator>Lupaşcu, L.T.</dc:creator>
<dc:creator>Tolocichina, S.A.</dc:creator>
<dc:creator>Burţeva, S.A.</dc:creator>
<dc:creator>Postolachi, O.M.</dc:creator>
<dc:creator>Sîrbu, T.T.</dc:creator>
<dc:creator>Stepanov, V.S.</dc:creator>
<dc:creator>Chiseliţă, O.A.</dc:creator>
<dc:date>2012-04-02</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'>A fost demonstrat, că mediile de nutriţie King B şi bulion peptonat de carne, asigură o densitate sufi cientă de celule nesesară unei liofi lizări reuşite a bacteriilor din genul
Pseudomonas. Au fost determinaţi parametrii optimi pentru liofi lizarea tulpinilor din genul Pseudomonas. S-a stabilit, că utilizarea mediilor de protecţie, lapte degresat (LD)  zaharoză de 10,0% (Z 10%) şi succinatului de sodiu (Succ.Na)   zaharoză de 12,0% (Z12%), a temperaturii de congelare (-20oC), apoi revitalizarea cu apă distilată asigură cea mai înaltă viabilitate a tulpinilor din genul Pseudomonas.</dc:description>
<dc:source>Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii 317 (2) 160-167</dc:source>
<dc:subject>liofi lizare - medii nutritive - medii de protecţie.</dc:subject>
<dc:title>Standardizarea procedurii de conservare
a tulpinilor de bacterii păstrate in colecţia naţională de microorganisme nepatogene. I. Standardizarea procedurii de conservare a tulpinilor din genul Pseudomonas păstrate in colectia natională de microorganisme </dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>