106 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-04 11:31 |
SM ISO690:2012 RUSNAC, Cristina, SAVA, Parascovia. Aprecierea dezvoltării unor soiuri de zmeur în condiţiile Republicii Moldova. In: Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare, 2020, pp. 321-326. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare | ||||||
2020 | ||||||
|
||||||
Pag. 321-326 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Lucrarea reprezintă o analiză a cercetărilor științifice efectuate în perioada anilor 2015 – 2018 la cultura zmeurului. Aici sunt prezentate rezultatele obţinute referitor la desfăşurarea fazelor fenologice şi capacitatea de dezvoltare şi fructificare a plantelor, conţinutul substanţelor nutritive din fructele soiurilor de zmeur studiate: Delbard Magnific, Rubin bulgăresc, The Latham şi Citria (cu fructe galbene). S-a stabilit că durata perioadei de la înflorire până la maturarea fructelor variază între 20-69 de zile, iar perioada de la începutul vegetaţiei până la maturarea fructelor variază între 71–102 zile. Cantitatea medie a vitaminei C acumulată în fructele de zmeur la soiurile studiate a variat: la Delbard Magnific-între 34,32-41,57 mg%, la Rubin bulgăresc între 0,80–45,76 mg%, la The Latham între 33,44-53,02 mg% și la Citria- între 24,64-33,26 mg%. |
||||||
Cuvinte-cheie zmeur, soiuri, fenofaze, conţinutul fructelor, Raspberry, varieties, Phenophases, fruits composition |
||||||
|