89 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-03 15:49 |
SM ISO690:2012 CATERENCIUC, Cristina, SAVA, Parascovia. Aprecierea dezvoltării unor soiuri de mur în condiţiile Republicii Moldova. In: Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare, 2020, pp. 311-316. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare | ||||||
2020 | ||||||
|
||||||
Pag. 311-316 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Lucrarea reprezintă o analiză a cercetărilor științifi ce efectuate în perioada anilor 2015 – 2018 la cultura murului, unde sunt prezentate rezultatele obţinute referitor la evoluția fazelor fenologice şi capacitatea de dezvoltare şi fructifi care a plantelor, conţinutul substanţelor nutritive din fructele soiurilor de mur fără ghimpi: Smoothstem, Th ornfree, şi cu ghimpi - Darrow. S-a stabilit că durata perioadei de înfl orire variază între 11-20 de zile, maturarea fructelor are loc peste 49-69 de zile de la înfl orire, iar perioada de la începutul vegetaţiei până la maturarea fructelor variază între 82–108 zile. Recolta la tufă a variat între 0,58-1,52 kg la soiul Darrow, la soiul Smoothstem - 0,76 -3,55 kg, la soiul Th ornfree-până la 2,05 -3,71 kg. Cantitatea medie a vitaminei C acumulată în fructele de mur a înregistrat 17,6-26,0 mg% (soiul Darrow), de 17,6–33,8 mg% (soiul Smoothstem), până la 20,68-37,4 mg% (soiul Th ornfree). |
||||||
Cuvinte-cheie mur, soiuri, fenofaze, conţinutul fructelor, blackberry, varieties, Phenophases, fruits composition |
||||||
|