111 0 |
SM ISO690:2012 SAVA, Parascovia. Comportarea unor soiuri de lonicera în condițiile Republicii Moldova. In: Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare, 2020, pp. 305-310. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare | ||||||
2020 | ||||||
|
||||||
Pag. 305-310 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor efectuate cu privire la creșterea și dezvoltarea soiurilor de lonicera: Lacomca, Cera, Loni, Nijegorodscaia raneaia. Masa fructelor de lonicera a variat între 0,4-0,7 g, iar cea medie-între 0,53-0,58 g. Durata dintre perioada de dezmugurire și înfl orire a plantelor de lonicera a variat între 28-52 zile, iar între înfl orire și maturarea fructelor a constituit 27–49 zile. Cantitatea acumulată de substanţe uscate a oscilat între 14,6-16,0 %, de zaharuri-între 4,85-6,73%, aciditatea-între 2,34%-3,95%, cantitatea de substanţe tanante şi colorante a atins valori maxime la soi cu 103,92-166,28 mg%, cantitatea vitaminei C a constituit 19,97-29,2 mg%. |
||||||
Cuvinte-cheie lonicera, soiuri, masa fructelor, compoziția chimică, Honeysuckle, varieties, fruit mass, Chemical composition |
||||||
|