110 0 |
SM ISO690:2012 SAVA, Parascovia, GHERASIMOVA, Elena. Dezvoltarea și fructificarea unor soiuri de cătină albă în Republica Moldova. In: Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare, 2020, pp. 291-296. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare | ||||||
2020 | ||||||
|
||||||
Pag. 291-296 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor efectuate pentru studierea soiurilor de cătină alba: Nivelina, Podaroc sadu, Trofimovscaia, Botanicescaia, Otreadnaia. În baza rezultatelor obținute s-a stabilit că durata dintre fazele fenologice de înmugurire și înflorire a soiurilor de cătină albă a variat între 19-21 zile, iar durata dintre perioada de înfl orire și maturare a fructelor-între 130-133 zile. Productivitatea soiurilor a variat între 5,1-15,00 t/ha, iar masa fructelor a variat între 0,42-0,7 g. Acumularea substanțelor nutritive în fructe a variat între 7,4-10,56 % la substanțele uscate, între 78,32-130,33 la vitamina C, și între 0,21-1,38 la coeficientul zahăr/acid. |
||||||
Cuvinte-cheie cătină albă, soiuri, fenofaze, fructe, substanțele nutritive, white sausage, varieties, Phenophases, fruits, Nutrients |
||||||
|