Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
885 21 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-19 14:20 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.9/.664.6(478) (1) |
Apă pentru băuturi și alte utilizări industriale. Ape minerale. Ape medicinale. Gheață alimentară (6) |
SM ISO690:2012 CROPOTOVA, Janna, POPEL, Svetlana, DRAGANOVA, Elena, PARŞACOVA, Lidia, COLESNICENCO, Alexandra, PÎRGARI, Elena. Elaborarea umpluturilor termostabile pentru produse de panificaţie. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2016, nr. 1(40), pp. 61-66. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | |
Numărul 1(40) / 2016 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | |
|
|
CZU: 663.9/.664.6(478) | |
Pag. 61-66 | |
Descarcă PDF | |
Rezumat | |
Specialiştii din industria alimentară a republicii recunosc necesitatea creării tehnologiei de fabricare a umpluturilor termostabile, aceasta constituind o direcţie prioritară şi solicitată de producătorii autohtoni din industria de panificaţie. Umpluturile termostabile reprezintă în sine produse complexe, pentru a căror fabricare este necesară utilizarea agenţilor de stabilizare speciali. Studiul de faţă este dedicat problemei elaborării umpluturilor de fructe termostabile în baza sistemelor de stabilizare compuse din fibre alimentare (inulină şi pectină), care atribuie produsului finit nu numai proprietăţi termostabile, ci şi prebiotice. Valoarea biologică sporită a umpluturilor elaborate se datorează conţinutului majorat de fructe (peste 50%) în compoziţiile lor. Rezultatele analizei senzoriale a umpluturilor testate atât ca produs aparte, cât şi în componenţa produselor de panificaţie, au demonstrat o calitate înaltă a acestora. |
|
Cuvinte-cheie umplutură, fibre alimentare, hidrocoloizi, termostabilitate, produse de panificaţie. |
|
|