Articolul precedent |
Articolul urmator |
315 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-02 16:45 |
SM ISO690:2012 BARAN, Anastasia, ŞTIRBU, Mihaela, MELENCIUC, Mihai, VIŞANU, Vitali, RUBŢOV, Silvia. Analiza comparativă a calităţii perelor şi piersicelor uscate prin metoda de convecţie. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Ed. Volumul II, 16-18 noiembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2017, Volumul II, pp. 3-5. ISBN 978-9975-45-545-9 (Vol. II). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Volumul II, 2017 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Volumul II, Chișinău, Moldova, 16-18 noiembrie 2017 | ||||||
|
||||||
Pag. 3-5 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Importanţa fructelor asupra organismului, poate fi estimată prin aportul lor de vitamine şi surse nutritive. Fructele sunt principalul furnizor de vitamine în organism. Păstrarea acestora în stare proaspătă este un proces foarte specific. Astfel păstrarea fructelor în stare conservată a devenit o prerogativă în Industria Alimentară.Uscarea este una din metodele de conservare. Calitatea fructelor uscate este determinată de siguranţa lor şi indicii organoleptici. Siguranţa este determinată de inocuitatea produselor, valoarea lor energetică şi valoarea nutritivă precum şi de biodisponibilitatea acestora. Indicii organoleptici sunt factori decesivi în preferinţele consumatorilor. Calitatea fructelor uscate depinde de metoda şi regimul termic de uscare. În R.Moldova se utilizează uscarea prin convecţie, prin conducţie, cu gaz etc. În lucrarea dată sa analizat calitatea fructelor uscate prin metoda uscării convective. |
||||||
Cuvinte-cheie calitatea, siguranţă, pere, piersici, uscare, regim, păstrare |
||||||
|