Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
634 15 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-26 14:45 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
51.778(478) (1) |
Matematică (1673) |
SM ISO690:2012 ŞCERBACOV, Elena. Aspectele securităţii alimentare a Republicii Moldova. In: Vector European, 2018, nr. 1, pp. 60-63. ISSN 2345-1106. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Vector European | ||||||
Numărul 1 / 2018 / ISSN 2345-1106 /ISSNe 2587-358X | ||||||
|
||||||
CZU: 51.778(478) | ||||||
Pag. 60-63 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Securitatea alimentară are două aspecte: social- economic și politico-economic. Caracteristicile generale ale securității alimentare la nivel național sunt: accesul fizic al produselor alimentare, posibilitatea economică de achiziționare a produselor, calitatea alimentației, independența alimentară, acces sigur la aliment și dezvoltarea stabilă. Competitivitatea are un impact direct asupra securității alimentare deoarece doar produsele alimentare calitative pot satisface necesitățile consumatorilor, în caz contrar aceștia vor procura produse de import. De aceea este necesar de a spori competitivitatea produselor autohtone pentru a evita insecuritatea alimentară. |
||||||
Cuvinte-cheie accesul fizic al produselor alimentare, competitivitate, dezvoltare stabilă, securitate alimentară, siguranţă alimentară, physical access to foods, Competitiveness, stable development, food security, Food safety |
||||||
|
Dublin Core Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'> <dc:creator>Şcerbacov, E.</dc:creator> <dc:date>2018-06-30</dc:date> <dc:description xml:lang='ro'><p>Securitatea alimentară are două aspecte: social- economic și politico-economic. Caracteristicile generale ale securității alimentare la nivel național sunt: accesul fizic al produselor alimentare, posibilitatea economică de achiziționare a produselor, calitatea alimentației, independența alimentară, acces sigur la aliment și dezvoltarea stabilă. Competitivitatea are un impact direct asupra securității alimentare deoarece doar produsele alimentare calitative pot satisface necesitățile consumatorilor, în caz contrar aceștia vor procura produse de import. De aceea este necesar de a spori competitivitatea produselor autohtone pentru a evita insecuritatea alimentară.</p></dc:description> <dc:description xml:lang='en'><p>Food security has two aspects: socio-economic and political-economic. The general characteristics of the food security at the national level are: physical access to foods, the economic possibility of purchasing products, food quality, food independence, safe access to foods and stable development. Competitiveness has a direct impact on food security because only quality foods can meet the needs of consumers, otherwise they will buy import products. Therefore, it is necessary to increase the competitiveness of domestic products in order to avoid food insecurity.</p></dc:description> <dc:source>Vector European (1) 60-63</dc:source> <dc:subject>accesul fizic al produselor alimentare</dc:subject> <dc:subject>competitivitate</dc:subject> <dc:subject>dezvoltare stabilă</dc:subject> <dc:subject>securitate alimentară</dc:subject> <dc:subject>siguranţă alimentară</dc:subject> <dc:subject>physical access to foods</dc:subject> <dc:subject>Competitiveness</dc:subject> <dc:subject>stable development</dc:subject> <dc:subject>food security</dc:subject> <dc:subject>Food safety</dc:subject> <dc:title>Aspectele securităţii alimentare a Republicii Moldova</dc:title> <dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type> </oai_dc:dc>