Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
982 16 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-28 20:16 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.252.2(478) (1) |
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443) |
SM ISO690:2012 PRIDA, Ion, IALOVAIA, Antonina, KRAJEVSKAIA, Alla, STURZA, Rodica, GĂINĂ, Boris. Bazele teoretice și analitice de fabricare și păstrare a mustului de struguri sulfitat-acidifiat. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2014, nr. 3(34), pp. 86-92. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 3(34) / 2014 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 663.252.2(478) | ||||||
Pag. 86-92 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Sunt expuse bazele teoretice și analitice ale tehnologiei inovaționale de fabricare și păstrare a mustului de struguri sulfi tat-acidifi at. Tehnologia permite păstrarea îndelungată a musturilor, sulfi tate până la concentrația de dioxid de sulf de 200-300 mg/dm3 și acidifi ate sub mărimea pH-ului de 2,8, în condițiile obișnuite ale întreprinderilor vinicole.
Folosirea acestor musturi la fabricarea vinurilor cu zahăr restant permite diminuarea prețului de cost și ameliorarea calității lor. |
||||||
Cuvinte-cheie păstrarea mustului de struguri, sulfi tare, acidifi ere, aciditate activă, dioxid de sulf molecular. |
||||||
|