Studiul microbiologic și biotehnologic al tulpinilor de levuri izolate la fermentarea spontană a strugurilor din soiul de struguri cu boabe negre „Codrinschii”
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
132 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-17 00:39
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.252.6:579.6 (2)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443)
Microbiologie aplicată (368)
SM ISO690:2012
TARAN, Nicolae, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, ADAJUC, Victoria. Studiul microbiologic și biotehnologic al tulpinilor de levuri izolate la fermentarea spontană a strugurilor din soiul de struguri cu boabe negre „Codrinschii” . In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2023, nr. 3(70), pp. 107-110. ISSN 1857-0461. DOI: https://doi.org/10.52673/18570461.23.3-70.09
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 3(70) / 2023 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Studiul microbiologic și biotehnologic al tulpinilor de levuri izolate la fermentarea spontană a strugurilor din soiul de struguri cu boabe negre „Codrinschii”

Microbiological and biotechnological study of yeast strains isolated during spontaneous fermentation of black grape variety ”Codrinschii”

DOI:https://doi.org/10.52673/18570461.23.3-70.09
CZU: 663.252.6:579.6

Pag. 107-110

Taran Nicolae, Soldatenco (Grigorean) Olga, Adajuc Victoria
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 5 decembrie 2023


Rezumat

An important task in the field of wine microbiology is obtaining local yeast strains that can easily adapt to the specific environmental conditions, ferment the carbohydrates in the must, and produce natural wines with high organoleptic qualities. This work presents the results of microbiological research related to the isolation and selection of local yeast strains for the production of dry red wines. The isolated yeast strains were tested to identify those that could be used to produce wines with typical characteristics. Based on the assessment of biochemical and technological indices of 15 yeast strains isolated from the must of the "Codrinschii" variety, 9 yeast strains were selected for the production of dry red wines.

O sarcină importantă în domeniul microbiologiei vinului este obţinerea levurilor locale care să se adapteze uşor la condiţiile mediului dat, să fermenteze glucidele din must şi să contribuie la obţinerea vinurilor naturale cu un șir de calităţi organoleptice înalte. În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor microbiologice privind izolarea și selectarea tulpinilor de levuri locale destinate producerii vinurilor roșii seci. Tulpinile de levuri izolate au fost testate în scopul identificării tulpinilor care ar putea fi utilizate pentru obţinerea vinurilor cu însuşiri de tipicitate. În baza aprecierii indicilor biochimici și tehnologici a 15 tulpini de levuri, izolate din mustul soiului „Codrinschii”, au fost selectate 9 tulpini de levuri de perspectivă pentru producerea vinurilor roșii seci.

Cuvinte-cheie
grape must, Isolation, selection, local strains, technological indices, red wines,

must de struguri, izolare, selectare, tulpini locale, indici tehnologici, vinuri roșii