Articolul precedent |
Articolul urmator |
136 0 |
SM ISO690:2012 RAILEAN, Alina, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, STURZA, Rodica. Influența substanțelor biologic active din Linaria vulgaris (L.) Mill asupra creșterii și dezvoltării plantelor de tutun. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 81-84. ISBN 978-9975-45-249-6. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014 | ||||||
|
||||||
Pag. 81-84 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În acest studiu, s-a cercetat posibilitatea utilizării extractului de aronie, bogat în antociani, în calitate de colorant natural, pentru obținerea marmeladei cu valoare biologică sporită. S-a constatat că activitatea antioxidantă și activitatea antiradicalică a marmeladei obținute s-au micșorat, în medie, de 2 ori în a cincea zi față de prima zi, însă nu au dispărut, spre deosebire de activitatea antioxidantă și activitatea antiradicalică a probei martor, care au fost negative pe întreaga perioadă de observații. Extractul de aronie s-a dovedit a fi potrivit pentru utilizare în calitate de colorant natural pentru obținerea marmeladei, rezultînd un produs cu culoare relativ stabilă, valoare biologică sporită și însușiri organoleptice înalte. |
||||||
Cuvinte-cheie activitate antioxidantă, activitate antiradicalică, extract de aronie, marmeladă, substanţe biologic active |
||||||
|