Articolul precedent |
Articolul urmator |
190 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-05 00:34 |
SM ISO690:2012 BOIŞTEAN, Alina, CHIRSANOVA (CALCATINIUC), Aurica, ȚARELEA, Alina. Determinarea stării microbiene de structură biologică a nucilor. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 8-11. ISBN 978-9975-45-249-6. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014 | ||||||
|
||||||
Pag. 8-11 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Acest articol înclude analize și rezultate privind rolul cojii lemnoase de nucă asupra stabilității microbiologice și calității miezului de nuci. După recoltare, pe suprafața nucilor se găsește o microbiotă relativă datorită cojii verzi, care este o sursă excesivă de iod, acționând ca antibacterian și antifungic asupra microorganismelor, mai având rolul de dezvoltare a miezului formând condițiile necesare pentru aceasta. La recoltare, pe suprafața nucilor există o microbiotă deosebit de variată: Mucegaiuri, Drojdii, Bacterii, Actinomecete. Acestea provin din microbiota aerului, solului, dar și prin contaminarea din timpul recoltării, transportului sau dezvoltării. |
||||||
Cuvinte-cheie nuci, coajă, mucegai, microorganisme, Bacterii, structuă microbiană |
||||||
|