From the biography of the scientist - Louis Pasteur in the bicentennial year
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
339 7
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-16 00:57
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
929:579(44) (1)
Biografii și studii înrudite (486)
Microbiologie (691)
SM ISO690:2012
VACARCIUC, Liviu, GRIZA, Ina, BOGATÎI, Eugen, MINCIUC, Adriana. Din biografia savantului - Louis Pasteur în anul bicentenar. In: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective, Ed. 1, 11-12 noiembrie 2022, Chisinau. Chişinău: "Print-Caro" SRL, 2023, pp. 143-146. ISBN 978-9975-165-51-8..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sectorul agroalimentar – realizări și perspective 2023
Simpozionul "Sectorul agroalimentar – realizări și perspective"
1, Chisinau, Moldova, 11-12 noiembrie 2022

From the biography of the scientist - Louis Pasteur in the bicentennial year

Din biografia savantului - Louis Pasteur în anul bicentenar

CZU: 929:579(44)

Pag. 143-146

Vacarciuc Liviu, Griza Ina, Bogatîi Eugen, Minciuc Adriana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 21 martie 2023


Rezumat

The great Pasteur, whose House-Museum is located in the small town of Arbois, a large wine-growing center, throughout the summer and autumn of 2022, under the auspices of the Academy of Sciences and the "Terre de Louis Pasteur" cultural team, events, symposia, festivals, and meetings with scientists are organized to commemorate the bicentennial jubilee. Admirable are the places where the future scientist lived, the local church, the house where he went to school and the laboratory of the great French microbiologist Louis Pasreur (27.12.1822 – 28.09.1895). The article reveals the concerns of the scientist in whose laboratories they studied: microbiology, vaccines, hygiene, sanitation, immunity, the

Marele Pasteur, Casa-muzeu al căruia e situată în orășelul Arbois, mare centru vitivinicoltoată vara și toamna a.2022, sub egida Academiei de Științe și echipei culturale „Terre de Louis Pasteur”, sunt organizate manifestări, simpozioane, festival, întâlniri cu savanți pentru comemorarea jubileului bicentenar. De admirat locurile pe unde a pășit viitorul om de știinșă, biserica locală, casa de unde a plecat la școală și laboratorul marelui microbiolog francez Louis Pasreur (27.12.1822 – 28.09.1895). Articolul dezvălue preocupările savantului în laboratoare căruia s-au studiat: microbiologia, vaccinele, igiena, sanitaria, imunitatea, procesul dobândirii din apa subterană a sării de masă, biochimia fermentației, pasteurizarea.

Cuvinte-cheie
scientist, studies, microflora, grapes, wine, Jura terroir, wine diseases,

savant, studii, microfloră, struguri, Vin, terroiar Jura, bolile vinului