Vinurile roze: aspectul tehnologic al maceraţiei prefermentative
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
560 12
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-08 11:18
SM ISO690:2012
VACARCIUC, Liviu. Vinurile roze: aspectul tehnologic al maceraţiei prefermentative. In: Horticultură, viticultură, silvicultură şi protecţia plantelor: dedicat aniversării a 75 ani ai Universităţii Agrare de Stat din Moldova, 26 septembrie 2008, Chisinau. Chisinau, Republic of Moldova: CE UASM, 2008, Vol. 16, pp. 260-265. ISBN 978-9975-64-127-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, viticultură, silvicultură şi protecţia plantelor
Vol. 16, 2008
Simpozionul "Agricultura modernă-realizări şi perspective"
Chisinau, Moldova, 26 septembrie 2008

Vinurile roze: aspectul tehnologic al maceraţiei prefermentative


Pag. 260-265

Vacarciuc Liviu
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 28 mai 2019


Rezumat

The study of extraction regims of the must grapes for the natural pink wine production. The regime of technological modes of jus “must” extraction from moldavian red sorts of grape in order to get pink colour wine, was studied. There have been elaborated new grapes selection for the preparation of dry pink wines, a range of important conditions for the batch, asweel as detected the technological schemes of processing the red grape sorts. The detection nomogramm of maceration regime in dependence of temperature, spare antocianures and colour intensity of the product, were proposed.

Cuvinte-cheie
Anthocyanins, colour, grapes, juice, processing, pressure, rose wines