Detenta în vid – procedeu eficient de extragere a compuşilor fenolici
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
603 5
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-16 22:13
SM ISO690:2012
RUSU, Emilian, MÎNDRU, Anatolii, GROSU (COVALCIUC), Olga. Detenta în vid – procedeu eficient de extragere a compuşilor fenolici. In: Horticultură, viticultură, silvicultură şi protecţia plantelor: dedicat aniversării a 75 ani ai Universităţii Agrare de Stat din Moldova, 26 septembrie 2008, Chisinau. Chisinau, Republic of Moldova: CE UASM, 2008, Vol. 16, pp. 258-260. ISBN 978-9975-64-127-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, viticultură, silvicultură şi protecţia plantelor
Vol. 16, 2008
Simpozionul "Agricultura modernă-realizări şi perspective"
Chisinau, Moldova, 26 septembrie 2008

Detenta în vid – procedeu eficient de extragere a compuşilor fenolici


Pag. 258-260

Rusu Emilian, Mîndru Anatolii, Grosu (Covalciuc) Olga
 
Institutul National pentru Viticultura si Vinificatie
 
Disponibil în IBN: 28 mai 2019


Rezumat

The method of red wines production with heating of integral crushed grapes at the temperature 75 0C followed by detent in vacuum and maintaining of treated crushed grapes for 10, 20 and 40 minutes has been studied. The analysis of obtained wines has demonstrated that experimental samples are more saturated with phenolic compounds in ratio with heated wines without detent in vacuum and mostly in ratio with classic ones. Increasing of anthocyanins and phenolic substances content in experimental wines is 15-30 % and respectively 14-40 % in ratio with wines obtained through heating of crushed grapes without using of vacuum.

Cuvinte-cheie
detent, Method, heating, phenolic substances, saturation, study, vacuum