Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
780 20 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-08 10:13 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664:620.2:634.5 (1) |
Producerea și consevarea alimentelor solide (297) |
Încercarea materialelor. Materiale comerciale și cunoașterea mărfurilor, centrale energetice. Economie energetică (680) |
Nucifere. Fructe cu coajă tare (62) |
SM ISO690:2012 TĂRÎTĂ, Vasile, MACARI, Artur, SCRIPCARI, Ion. Cercetări unor verigi tehnologice în vederea valorificării nucilor. In: Meridian Ingineresc, 2016, nr. 3(62), pp. 56-61. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | |||||||
Numărul 3(62) / 2016 / ISSN 1683-853X | |||||||
|
|||||||
CZU: 664:620.2:634.5 | |||||||
Pag. 56-61 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Valoarea comercial – alimentară şi tehnologică a nucilor se apreciază după caracteristicile fizice şi componentelor morfostructurale a nucilor, limitelor de variaţie ale acestora. S-au determinat limitele de variaţie ale acestor caracteristici în loturile de nuci recolta anilor 2012 ... 2014. S-a constatat că valorile numerice ale caracteristicilor fizice se situează sub valorile standarde (din literatura de specialitate), iar conţinutul de miez calitativ este 46 ... 48%, valorificat la extragerea ulei prin metoda de presare la rece. Randamentul componentului de bază ulei variază între 42 ... 46%. S-au determinat parametrii optimizaţi ale procesului de presare, la extragere ulei din măcinătură, corelat cu duritatea turtelor parţial degresate, ulterior utilizate la fabricarea produselor alimentare. |
|||||||
|