Optimizarea costurilor și consumului în managementul energetic al industriei alimentare și a băuturilor din Republica Moldova
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1149 11
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-17 17:33
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
658.26:663/664(478) (1)
Conducere și administrare în exploatare. Organizare comercială (746)
Microbiologie industrială. micrologie industrială. Fermentare, industrii de fermentare. Industria băuturilor. Industria stimulenților (594)
Producerea și consevarea alimentelor solide (1475)
SM ISO690:2012
GRIBINCEA, Alexandru, GRIBINCEA, Corina. Optimizarea costurilor și consumului în managementul energetic al industriei alimentare și a băuturilor din Republica Moldova. In: Economica, 2014, nr. 1(87), pp. 7-13. ISSN 1810-9136.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Economica
Numărul 1(87) / 2014 / ISSN 1810-9136

Optimizarea costurilor și consumului în managementul energetic al industriei alimentare și a băuturilor din Republica Moldova
CZU: 658.26:663/664(478)
JEL: A11, A12, F02, F59, L66

Pag. 7-13

Gribincea Alexandru1, Gribincea Corina2
 
1 Universitatea de Stat din Moldova,
2 Institutul Naţional de Cercetări Economice al AŞM
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 30 aprilie 2014


Rezumat

Fabricarea produselor alimentare reprezintă una dintre cele mai mari sectoare de producţie în majoritatea ţărilor. O preocupare crescândă, cu impact economic în industria alimentară şi a băuturilor din Republica Moldova, rămâne micşorarea costurilor prin prisma eficienţei energetice. În prezentul articol, sunt propuse soluţii de optimizare a consumului de energie, prin prisma managementului energetic. Se prezintă soluţii manageriale inovative din practica internaţională, ce pot fi aplicate de companiile autohtone din industria alimentară şi a băuturilor.

Food production is in most countries one of the largest production sectors. The greatest concern of the industry is the economic impact of energy efficiency and the latter’s costs for the food and beverage industry. This article presents solutions for energy consumption and optimization in terms of energy management. Innovative international practices in management solutions are presented, which can be applied by domestic companies in the food and beverage industry.

Cuvinte-cheie
management energetic, cost de producţie, competitivitate,

consum eficient