Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1148 11 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-17 17:33 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
658.26:663/664(478) (1) |
Business management, administration. Commercial organization (746) |
Industrial microbiology. Industrial mycology. Zymurgy, fermentation industry. Beverage industry. Stimulant industry (594) |
Production and preservation of solid foodstuffs (1475) |
SM ISO690:2012 GRIBINCEA, Alexandru, GRIBINCEA, Corina. Optimizarea costurilor și consumului în
managementul energetic al industriei alimentare și a băuturilor din Republica
Moldova. In: Economica, 2014, nr. 1(87), pp. 7-13. ISSN 1810-9136. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Economica | |||||||
Numărul 1(87) / 2014 / ISSN 1810-9136 | |||||||
|
|||||||
CZU: 658.26:663/664(478) | |||||||
JEL: A11, A12, F02, F59, L66 | |||||||
Pag. 7-13 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Fabricarea produselor alimentare reprezintă una dintre cele mai mari sectoare de producţie în majoritatea ţărilor. O preocupare crescândă, cu impact economic în industria alimentară şi a băuturilor din Republica Moldova, rămâne micşorarea costurilor prin prisma eficienţei energetice. În prezentul articol, sunt propuse soluţii de optimizare a consumului de energie, prin prisma managementului energetic. Se prezintă soluţii manageriale inovative din practica internaţională, ce pot fi aplicate de companiile autohtone din industria alimentară şi a băuturilor. |
|||||||
Cuvinte-cheie management energetic, cost de producţie, competitivitate, consum eficient |
|||||||
|