Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
991 51 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-13 21:54 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663/664(478) (4) |
Microbiologie industrială. micrologie industrială. Fermentare, industrii de fermentare. Industria băuturilor. Industria stimulenților (594) |
Producerea și consevarea alimentelor solide (1475) |
SM ISO690:2012 SANDULACHI, Elisaveta, GORNEŢ, Viorel. Optimizarea obţinerii produselor alimentare cu valoare nutritivă înaltă. In: Intellectus, 2012, nr. 1, pp. 67-74. ISSN 1810-7079. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Intellectus | ||||||
Numărul 1 / 2012 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087 | ||||||
|
||||||
CZU: 663/664(478) | ||||||
Pag. 67-74 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Acest studiu include metodologia de obţinere
a produselor funcţionale cu o valoare nutritivă
înaltă, modalitatea de monitorizare a unui produs
alimentar funcţional. Se caracterizează mediul alimentar,
care este privit ca un sistem complex. Se
efectuează analiza factorilor de intrare (factorii ce
determină calitatea şi siguranţa materiilor prime
şi ingredientelor), precum şi analiza factorilor de
ieşire (factorii ce determină calitatea şi siguranţa
produsului finit).
Lucrarea include schema-algoritm de elaborare a
reţetelor produselor funcţionale cu conţinut sporit
de substanţe nutritive. Stabilitatea valorii nutritive
a unui aliment poate fi atinsă respectând parametrii
tehnologici şi tehnici de procesare şi depozitare.
În baza schemei-algoritm elaborate, putem obţine
produse funcţionale cu o valoare nutritivă superioară,
sigure pentru consum. |
||||||
|