Optimizarea obţinerii produselor alimentare cu valoare nutritivă înaltă
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
990 51
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-13 21:54
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663/664(478) (4)
Microbiologie industrială. micrologie industrială. Fermentare, industrii de fermentare. Industria băuturilor. Industria stimulenților (594)
Producerea și consevarea alimentelor solide (1475)
SM ISO690:2012
SANDULACHI, Elisaveta, GORNEŢ, Viorel. Optimizarea obţinerii produselor alimentare cu valoare nutritivă înaltă. In: Intellectus, 2012, nr. 1, pp. 67-74. ISSN 1810-7079.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Intellectus
Numărul 1 / 2012 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087

Optimizarea obţinerii produselor alimentare cu valoare nutritivă înaltă
CZU: 663/664(478)

Pag. 67-74

Sandulachi Elisaveta, Gorneţ Viorel
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 19 noiembrie 2013


Rezumat

Acest studiu include metodologia de obţinere a produselor funcţionale cu o valoare nutritivă înaltă, modalitatea de monitorizare a unui produs alimentar funcţional. Se caracterizează mediul alimentar, care este privit ca un sistem complex. Se efectuează analiza factorilor de intrare (factorii ce determină calitatea şi siguranţa materiilor prime şi ingredientelor), precum şi analiza factorilor de ieşire (factorii ce determină calitatea şi siguranţa produsului finit). Lucrarea include schema-algoritm de elaborare a reţetelor produselor funcţionale cu conţinut sporit de substanţe nutritive. Stabilitatea valorii nutritive a unui aliment poate fi atinsă respectând parametrii tehnologici şi tehnici de procesare şi depozitare. În baza schemei-algoritm elaborate, putem obţine produse funcţionale cu o valoare nutritivă superioară, sigure pentru consum.

This study includes the methodology of obtaining functional products with high nutritional value and the way of monitoring a functional foodstuff. It features the food environment, which is regarded as a complex system. The analysis of input factors (factors that determine the quality and safety of raw materials and ingredients) and the analysis of output factors (factors that determine the quality and safety of finished product) is performed. This paper includes the scheme-algorithm of obtaining the recipes of functional products with an increased nutritional value. The stability of nutritional value of a food may be achieved by respecting the technological and technical processing and storage parameters. Due to the developed scheme-algorithm we can obtain functional products with high nutritional value, safe for consumption.