Parametrii de calitate a şroturilor din seminţe oleaginoase utilizaţi în produsele de carne
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
693 10
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-31 14:53
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
637.5 (104)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304)
SM ISO690:2012
GRUMEZA-CLEFOS, Irina, MACARI, Artur, GUDIMA, Angela, COEV, Ghenadii. Parametrii de calitate a şroturilor din seminţe oleaginoase utilizaţi în produsele de carne. In: Agronomie şi agroecologie, 1 ianuarie 2018, Chişinău. Chişinău: Centrul editorial UASM, 2018, Vol.52(1), pp. 214-218. ISBN 978-.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Agronomie şi agroecologie
Vol.52(1), 2018
Simpozionul "„85 ani ai Facultăţii de Agronomie – realizări şi perspective”, dedicat aniversării a 85 de ani de la fondarea Universităţii Agrare de Stat din Moldova"
Chişinău, Moldova, 1 ianuarie 2018

Parametrii de calitate a şroturilor din seminţe oleaginoase utilizaţi în produsele de carne

CZU: 637.5

Pag. 214-218

Grumeza-Clefos Irina, Macari Artur, Gudima Angela, Coev Ghenadii
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 5 decembrie 2019


Rezumat

This paper presents the results on possibility of using the flour of oilseeds groats in meat products. As a research object were used flour of groats of walnuts, pumpkin seeds, grape seeds, sesame seeds and flax seed. Sensorial, physical and chemical, functional properties of the flour of oilseed groats were established. In the result of this study were found that it can be a good source of protein and functional ingredient in heterogeneous food systems (emulsions, foams, suspensions) due to the high level of water and fat absorption.

Cuvinte-cheie
oilseed groats, flour of groats: nuts, pumpkin seeds, grape seeds, sesame seeds, flax seeds, quality parameters: sensorial properties, physical propreties, chemical properties, functional properties