Influenţa valorii ph asupra productivităţii şi componenţei biochimice a microalgei dunaliella salina la cultivare pe lichidul cultural al spirulinei
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
884 0
SM ISO690:2012
BIVOL, Cezara. Influenţa valorii ph asupra productivităţii şi componenţei biochimice a microalgei dunaliella salina la cultivare pe lichidul cultural al spirulinei . In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2007, nr. 7, pp. 98-100. ISSN 1814-3237.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 7 / 2007 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

Influenţa valorii ph asupra productivităţii şi componenţei biochimice a microalgei dunaliella salina la cultivare pe lichidul cultural al spirulinei

Pag. 98-100

Bivol Cezara
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 29 iulie 2013


Rezumat

Green microalgae Dunaliella salina is largely used in modern biotechnology due to its high content of some bioactive substances, in special glycerol and β-carotene. One of the key factors in the cultivation process of dunaliella is the pH level. Productivity and biochemical composition of Dunaliella salina cultivated on new nutritive medium – cultural liquid obtained at producing blue-green algae Spirulina platensis – have been studied. The value of pH – 8.5 during the cultivation has shown better results for these parameters, than the cultivation on spirulina cultural liquid with pH 10.