Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
821 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2016-11-05 17:37 |
SM ISO690:2012 БАБИЦКИЙ, Андрей, ТОМА, Занфира. Влияние минерального питания и влажности почвы на взаимосвязь между размером фракции зерен пшеницы и содержанием в их запасном белке основных аминокислот
. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2007, nr. 7, pp. 90-97. ISSN 1814-3237. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | ||||||
Numărul 7 / 2007 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | ||||||
|
||||||
Pag. 90-97 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Metoda DBC (dye binding capacity) a fost folosită pentru a demonstra interacţiunea dintre conţinutul aminoacizilor
bazici din proteinele bobului de grâu durum de vară, dimensiunea bobului şi condiţiile de reproducţie a acestuia la 13
regimuri de nutriţie minerală şi 3 niveluri de umiditate. S-a constatat că între nivelul de umiditate a solului şi conţinutul
cantitativ al aminoacizilor bazici din proteine există o corelaţie pozitivă, care este mai evidenţiată în fracţia medie după
dimensiunea grăunţelor. Factorul principal ce determină diminuarea conţinutului aminoacizilor bazici în proteinele de
rezervă ale bobului de grâu este deficitul considerabil de umiditate din sol în perioada de creştere şi maturizare a grâului. |
||||||
|